Divas vjetnamiešu grupas nelikumīgi šķērso Latvijas robežu; aiztur septiņus cilvēkus

foto: Delfi
foto: Delfi

Divās dažādās vietās Latvijas austrumu pierobežā robežsargi aizturējuši septiņus Vjetnamas pilsoņus, kas nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Sazvērnieks Latvijas pusē no likumsargiem bēdzis ar auto, avarējis un galu galā nozudis mežā.

Kā informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone, sestdien, 7.jūnija vakarā, Viļakas novada Medņevas pagastā apmēram kilometru no apdzīvotas vietas Slotukalni robežsargi aizturēja četrus Vjetnamas pilsoņus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Aizdomīgās personas robežsargi pamanīja brīdī, kad tās grasījās iekāpt tām pakaļ atbraukušajā automašīnā "Mercedes Benz". Visi četri Vjetnamas pilsoņi tika aizturēti notikuma vietā, savukārt, automašīnas vadītājs, pamanot robežsargus, nepakļāvās prasībām apturēt transportlīdzekli un atstāja notikuma vietu. Uzsāktā automašīnas vajāšana rezultātus nedeva – aptuveni pēc trīs kilometriem transportlīdzeklis avarēja, bet tā vadītājs atstāja avarējušo braucamo un nozuda mežā.

Pret Vjetnamas pilsoņiem par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, kas izdarīta personu grupā, uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Vēl vienu Vjetnamas pilsoņu grupu, kurā bija trīs personas, pateicoties vietējo iedzīvotāju sniegtajai informācijai, aizturēja Valsts policijas amatpersonas 7.jūnija rītā apmēram piecus kilometrus no Krāslavas uz ceļa Pāternieki – Daugavpils. Personas bija bez personu apliecinošiem dokumentiem. Šobrīd likumpārkāpēji ievietoti Valsts robežsardzes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".