Pabriks nosauc par egoistiem cilvēkus, kuri negrib palīdzēt Ukrainai

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Ukrainas valdībai Latvija un Baltijas valstis kalpo par piemēru reformu veikšanā, kas ilga 20 gadu garumā, tāpēc palīdzēt Ukrainai būtu laba iespēja, kā attīstīt savstarpējās attiecības, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs un Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V).

Viņš uzsvēra, ka ukraiņiem patlaban iet daudz grūtāk nekā latviešiem, līdz ar to mūsu valstij ir jāpalīdz Ukrainai.

"Ukraina savā ziņā arī ir mūsu kaimiņvalsts. Mums ir bijusi zināma kopīga vēsture, mēs spējam ar viņiem komunicēt ne tikai angļu valodā, bet arī krievu valodā, ja tas nepieciešams. Ukrainas valdībai Latvija un Baltijas valstis savā ziņā ir piemērs, kā mēs esam veikuši daudzas reformas 20 gadus iepriekš. Līdz ar to, es domāju, ka mums ir laba iespēja un to ir jāizmanto – tā ir gan palīdzība, gan arī savstarpējo attiecību uzlabošana," norādīja Pabriks.

Runājot par to, kāpēc palīdzība Ukrainai izraisa neviennozīmīgu reakciju sabiedrībā, Pabriks nosauca divus, viņaprāt, galvenos iemeslus šādai uzvedībai.

"Neviennozīmīga reakcija nāk no tādiem cilvēkiem, kuri vai nu negrib, lai mums uzlabotos attiecības ar Ukrainu (varbūt viņi negrib atbalstīt Ukrainu), vai arī no tādiem, kas ir vienkārši egoistiski un šauri domājoši. Skaidrs, ka ir vienmēr jāpalīdz cilvēkiem, kuriem ir grūtāk, nekā tev," uzsvēra bijušais ministrs.

Atgādinām, ka maija sākumā Pabriks nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvijai kā topošajai Eiropas Savienības (ES) prezidējošai valstij būtu jāapsver vismaz miljona eiro piešķiršana reformām Ukrainā.

Pabriks uzskata, ka lielā mērā Eiropai jāuzņemas atbildība par līdz šim ne pārāk veiksmīgo austrumu partnerības politiku. Tas nozīmē, ka ES tuvākajā laikā jāgarantē finansiālās un ekspertu palīdzības sniegšana Ukrainai, lai tā varētu veikt nepieciešamās reformas.


Написать комментарий