ASV katrs piektais bērns dzīvo aiz nabadzības sliekšņa

foto: za.zubr.in.ua
foto: za.zubr.in.ua

The Most Important News.com blogs, atsaucoties uz ASV Tautas skaitīšanas biroja datiem raksta par to, ka 21,3% Amerikas bērnu un pusaudžu vecumā līdz 18 gadiem dzīvo nabadzībā.

Saskaņā ar 2012. gada tautas skaitīšanas datiem ASV atzina, ka 15,4 milj. bērnu dzīvo aiz oficiālā nabadzības sliekšņa. Pēc oficiālajiem standartiem vidēja 4 cilvēku ģimene 2012. gadā tika uzskatīta par nabadzīgu, ja tās kopējie ienākumi pirms nodokļu nomaksas bija zemāki par 23,4 tūkst. dolāru gadā. Šādi dati tiek apkopoti, sākot ar 1959. gadu, kad bērnu daļa, kuri dzīvo nabadzībā tika fiksēta 26,9% apmērā, – ziņo actualpolitics.ru.

Zemākais bērnu nabadzības līmenis ASV tika reģistrēts 1969. gadā – 13,8%. ASV Kongresa pētnieku grupas ziņojumā īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, ka bērniem, kurus audzina vientuļas mātes, ir vairāk izredžu, nekā viņu vienaudžiem nonākt aiz nabadzības sliekšņa.

2012. gadā šādi gadījumi ģimenēs ar vientuļu māti bija sastopami 4 reizes biežāk, nekā pilnvērtīgās ģimenēs. 2012. gadā ģimenēs, kuras sastāv no vientuļas mātes un bērniem, 47,2% bērnu tika atzīti par nabadzīgiem. Un tieši pretēji, tur, kur ģimenē ir abi vecāki, tikai 11,1% bērnu tika atzīti par nabadzīgiem.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий