R.Strode aicināja Daugavpils pilsētas vadību neaizrauties ar birokrātiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.maijā Daugavpils pilsētas domes sēdē, apstiprinot lēmumu atļaut Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļai daļu no nopelnītiem līdzekļiem izmantot dāvanu iegādei jauniem vecākiem, jo minētās dāvanas tradicionāli tiek pasniegtas Bērnu aizsardzības dienai veltītajā pasākumā, deputāte Rita Strode aicināja pilsētas vadību neaizrauties ar birokrātiju.

Pirms nedēļas, kad jautājums tika apspriests Finanšu komitejas sēdē, deputātiem paskaidroja, ka šogad jaundzimušo bērnu vecākiem nolemts pasniegt dāvanu kartes, turklāt firma jau ir izvēlēta un tās piedāvājums atzīts par visai izdevīgu. Nedaudz koriģētais lēmuma projekts tika nodots deputātu izskatīšanai un gala lēmuma pieņemšanai, bija nepieciešams precizēt tikai vienu – vai šajā gadījumā jārīko iepirkuma procedūra.

Pieņemot gala lēmumu, Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka paskaidroja, ka saskaņā ar likumdošanas bāzi iepirkums šajā gadījumā nav nepieciešams, jo tā summa bez PVN ir mazāka par 4 tūkst. eiro. Tomēr pilsētas vadību šis arguments nepārliecināja un sākās diskusija.

Deputāte Rita Strode ieteica gari nediskutēt, jo runa ir par formalitāti, turklāt deputātiem apliecināja, ka lēmums ir saskaņots ar juristiem. „Pastāv likums. Kādēļ jāpieņem stingrāks prasības, jātērē laiks, jārīko iepirkuma procedūra? Lai parādītu, cik mēs esam centīgi? Nevajag aizrauties ar birokrātiju”, atzīmēja R.Strode.

Uz pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša jautājumu, kāpēc Dzimtsarakstu nodaļa nolēma izvēlēties tieši šīs firmas pakalpojumu, H.Soldatjonoka paskaidroja, ka katru gadu tiek izvēlētas dažādas firmas, tādēļ aizdomas par korupciju šajā gadījumā ir nepamatotas.

Rezultātā lēmuma projekts tika apstiprināts un Bērnības svētki Daugavpilī notiks 3.jūnijā.


Написать комментарий