Daugavpils pilsētas Sociālo lietu pārvalde pārsniedz maksas pakalpojumu sniegšanas plānu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.maijā Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komiteja skatīja jautājumu par deputātu informēšanu par Sociālo lietu pārvaldes (SLP) darbību šogad.

SLP vadītāja Benita Siliņa informēja deputātus par budžeta pildīšanu iepriekšējos gados un pastāstīja par šogad pieprasītākajiem pabalstiem un pakalpojumiem. Jautājuma apspriešanas gaitā deputātiem bija radušies daži papildjautājumi.

Piemēram, izrādījās, ka SLP šogad pārsniedz maksas pakalpojumu sniegšanas plānu un ir nopelnījusi 45% no gada plāna – 32 518 eiro. Pēc B.Siliņas vārdiem, minēto summu veido nomas maksa par telpu īri dažādās struktūrvienībās, dažu pakalpojumu sniegšana (piemēram, klientu uzturēšanās patversmē, Aprūpes mājās biroja pakalpojumu sniegšana u.c.).

Sēdes gaitā daudzus jautājumus uzdeva Pēteris Dzalbe, piemēram, viņu interesēja, kā SLP speciālisti izvērtē kāda noteikta pabalsta piešķiršanas nepieciešamību. Saskaņā ar vicemēra rīcībā esošo informāciju, pilsētniekiem ir pretenzijas pret SLP darbu, jo dažreiz tās darbinieki nepamatoti atsaka atbalsta sniegšanā. B.Siliņa atbildēja, ka vadītājs ne vienmēr var kontrolēt visu darbinieku darbu, un norādīja, ka, ja par šādiem gadījumiem kļūst zināms, klientam vienmēr atvainojas.


Написать комментарий