Saņemti daudzi priekšlikumi Daugavpils pilsētas attīstības stratēģijas papildināšanai; jautājums noņemts no izskatīšanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas sākumā Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis ziņoja, ka, pēc viņa domām, Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam publiskajā apspriešanā piedalījās vien neliels pilsētnieku skaits, jo iedzīvotājiem ir zināms, kas notiek pilsētā un viņi uzticas speciālistiem, kuri izstrādāja minēto dokumentu.

Taču izrādījās, ka no pilsētniekiem saņemti 133 priekšlikumi stratēģijas papildināšanai, 18 no tiem iesniedza Daugavpils pilsētas domes deputāti. Sākotnēji bija plānots, ka priekšlikumi tiks izskatīti dažu dienu laikā un 29.maijā dokuments tiks nodots izskatīšanai Domes sēdē, vēlāk – attiecīgām instancēm.

Tomēr 29.maijā jautājums par Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam apstiprināšanu tika noņemts no Domes deputātu sēdes. Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka pilsētnieku aktivitāte ir visai augsta, saņemti vairāki priekšlikumi, kuri jāapkopo un jāizanalizē, tādēļ deputāti piekrita atlikt dokumenta apstiprināšanu, lai papildinātu to un izstrādātu kvalitatīvu pilsētas attīstības stratēģiju.


Написать комментарий