J.Urbanovičs: Vēlēšanās uzvarēja tie, kuri saprotami izteicās par notiekošo 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, saskaņā ar šā gada 24.maijā notikušo Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem mūsu valsts intereses Briselē 5 gadu laikā pārstāvēs 8 deputāti.

Vairākums Latvijas vēlētāju nobalsoja par „Vienību”, otrajā vietā ierindojās nacionālā apvienība „Visu Latvijai!-TB/LNNK”, savukārt Daugavpilī pārliecinošu uzvaru guva partija „Alternative”. „Saskaņa” ieņēma tikai otro vietu, bet Latvijas Krievu savienība – trešo.

Pēc daudzu ekspertu domām, vēlēšanu rezultāti liecina par valdošās „Vienotības” pārliecinošu uzvaru un „Saskaņas” nopietnu zaudējumu.

Partijas „Saskaņa” vadītājs Jānis Urbanovičs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka, pēc viņa domām, rezultātus ietekmēja arī notikumi Ukrainā.

„Vienotība” esot izmantojusi situāciju Ukrainā, pārliecinot iedzīvotājus, ka „ienaidnieks” neguļ. Rusofobijas līmenis bija ļoti augsts. Dombrovskis tika idealizēts. Tādēļ daudzi latvieši bija par „Vienotību”.

Balsis saņēma arī tie, kuri saprotami izteicās par notiekošo.

Savukārt „Saskaņa” piedāvāja to, kas nebija pieprasīts – mēs nedalījām cilvēkus uz savējiem un svešiem Ukrainas notikumu kontekstā. Uzskatu, ka šādas situācijas nedrīkst izmantot, nevar atbalstīt tikai vienu pusi un pilnībā nepieņemt citus, neatkarībā no tā, ko viņi dara.

Mēs nepievienojāmies šī melnbaltā tēla veidošanai, mēs arī nākotnē nepropagandēsim naidu un neiecietību. Esam pārliecināti, ka vēlētāji to ņems vērā.

Esmu pateicīgs mūsu cilvēkiem par to, ka, neskatoties uz vasarīgi siltu laiku, viņi tomēr aizgāja uz vēlēšanu iecirkni un nobalsoja. Mēs neesam kļūdījušies un pierādīsim to.

Runājot par zemu vēlētāju aktivitāti, ne politiķiem, ne žurnālistiem tas nav jāpārmet vēlētājiem. Cilvēkiem ir izvēles tiesības, taču jāatceras, ka, nepiedaloties, cilvēks zaudē, bet, balsojot, viņam rodas iespēja uzzināt patiesību.

Politiķiem katru reizi no jauna jāiekaro elektorāta simpātijas, jo iepriekšējie nopelni netiek ņemti vērā. Vispār esmu pārliecināts, ka Dievs mīl „Saskaņu” un tādējādi mūs pārbauda”, pastāstīja J.Urbanovičs.


Написать комментарий

Nebija un nav nekādas rusafobijas Urbanoviča kungs! Tieši tādi politiķi kā Jūs manipulējat ar šo vārdu rusafobija, lai krieviski runājošie attālināto no latviski runājošiem un Latvijas valsti cienošiem Latvijas iedzīvotājiem.
Jums taisnība Urbanoviča kungs, ka vēlēšanās uzvarēja tie, kuri saprotami izteicās par notiekošo - Saskaņas centrs ieņēma neskaidru pozīciju Ukrainas/Krimas kontekstā, nespēja pateikt saviem vēlētājiem patiesību, bet atklāti melojāt un cilvēki to sajuta, arī krieviski runājošie, kuri nav muļķi, kā Jūs domājat!

Vajag būt lojāliem pret Valsti un zemi,kas jūs baro.Nevajag uzurpēties pamattautībām. Visās pasaules valstīs jāpakļaujas tur esošiem likumiem. JA NEPATĪK,TAD meklē variantus citur.
Kā var nesaprast parastas vērtības. Kas tā vispār par nesaprotamu cīņu,

pret ko?pret valsti un tās pamatiedzīvotājiem?

Написать комментарий