Diskusiju rezultātā noteikti galvenie uzdevumi NVO darbības aktivizēšanai

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Piektdien Balvu muižā notika projekta „Ziemeļlatgales NVO darbības aktivizēšana” seminārs, kurā tika aktīvi diskutēts par biedrību NVO un pašvaldības sadarbības iespējām ES struktūrfondu apguvē, par telpu jautājumu, pasākumiem, par līdzfinansējumu, atbalsta formām u.c. aktuāliem jautājumiem, ziņo Balvu novada portāls.

Informāciju par projekta „Ziemeļlatgales NVO darbības aktivizēšana” gaitu, projekta mērķiem un aktivitātēm sniedza NVO „Savi” valdes priekšsēdētāja Elita Teilāne.

Savukārt par pētījuma „Ziemeļlatgales NVO ieguldījuma iespējas iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā” rezultātiem stāstīja Svetlana Tomsone, NVO „SAVI” biroja vadītāja.

Oskars Zuģickis, Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra informācijas vadības speciālists, dalījās pieredzē par pašvaldību un NVO sadarbības labās prakses piemēriem Latvijā.

Balvu novada pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva izklāstīja pašvaldības un NVO sadarbības iespējas, līdzšinējo pieredzi un ieteikumus. Izpilddirektore uzsvēra, ka visām Balvu novada biedrībām, sadarbojoties ar biedrību „SAVI”, ir jārada skaidra vīzija par to, ko tās sagaida no pašvaldības, jāsniedz konkrēti priekšlikumi un iespējami risinājumi dažādām problēmām.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem bija pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana projektu realizēšanai. Diskusiju rezultātā tika nolemts, ka biedrība „SAVI” apkopos informāciju par visu 97 Balvu novada biedrību aktivitāti, īstenotajiem projektiem un pasākumiem, kā arī noskaidros to tālākos plānus attiecībā uz projektu realizēšanu. Tāpat tiks izveidots nolikums, kas noteiks kārtību, kā biedrībām tiek piešķirts pašvaldības līdzfinansējums.

Lai arī seminārā piedalījās tikai dažu NVO pārstāvji, diskusijas un ierosinātās idejas bija ļoti vērtīgas, turklāt tika noteikti pirmie mērķi un uzdevumi, lai aktivizētu visu Ziemeļlatgales NVO darbību.


Написать комментарий