Vācija aicina Krieviju uz partnerību pēc Eiropas noteikumiem

foto: immigrant-press.ru
foto: immigrant-press.ru

Krievijas un Eiropas partnerība ir galvenais gan Rietumu, gan Krievijas interešu nodrošināšanas faktors.

Par to intervijā CNN paziņoja Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible. Pēc viņa vārdiem Eiropa ir gatava ciešai sadarbībai, bet tamdēļ Maskavai jāievēro starptautiskās tiesības.

Tai laikā, kad prezidents Putins stiprina saites ar Ķīnu, Vācijas finanšu ministrs CNN paziņoja, ka cieša Eiropas un Krievijas partnerība ir ļoti svarīga. Ekskluzīvā intervijā russian.rt.com korespondentei Ņinai Dosai Santosai Volfgangs Šoible paziņoja, ka viss vēl nav zaudēts.

Volfgangs Šoible, Vācijas finanšu ministrs: Mēs atkal un atkal atkārtojam Krievijas vadībai, ka vēlamies stipru partnerību. Mēs domājam, ka šāda partnerība būs savstarpēji izdevīga. Tā būs atbilstoša Eiropas valstu interesēm, Rietumiem un it īpaši Krievijas interesēm. Mēs domājam, ka vidēja termiņa perspektīvā tas vairāk atbilst Krievijas interesēm.

Mēs esam gatavi šādai partnerībai. Tomēr tamdēļ ir nepieciešams, lai Krievija ievērotu noteikumus un starptautiskās tiesības. XXI gadsimtā nevar risināt konfliktus ar spēka pielietošanu, spēka pielietošanas draudiem vai mudinājumiem uz vardarbību. Tas nav pieļaujams. Tieši tādēļ mēs vēlamies cieši sadarboties ar Krieviju. Viss vēl nav zaudēts. Tomēr mēs uzstājam, ka jāciena starptautiskās tiesības.


Написать комментарий