Bērnu dzimumu mainīs jau no 9 gadu vecuma 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Valsts politika pret personām, kuras pretendē uz dzimuma maiņu, Lielbritānijā nopietni mainīsies.

Tiek ziņots, ka varas iestādes atļaus izsniegt nepieciešamos medicīnas preparātus bērniem, sākot ar 9 gadu vecumu.

Deviņus gadus veci bērni, kuri vēlas mainīt dzimumu, no Medicīnas apdrošināšanas fonda (NHS) bez maksas saņems zāles. Tās palīdzēs aizkavēt pubertātes periodu, kura laikā notiek ātra vīrišķo vai sievišķo atšķirības pazīmju veidošanās. Zāles izsniegs bērniem, kuri ir saskārušies ar dzimuma identitātes traucējumiem, tas ir, praktiski no dzimšanas jūt, ka ir piedzimuši svešā ķermenī, un sapņo veikt dzimuma maiņas operāciju pēc pilngadības sasniegšanas, – vēsta ruconnect.co.uk.  

Runa ir par hipotalāma blokatoru grupas ārstnieciskajiem preparātiem, kurus izmanto bērnu dzimumorgānu attīstības palēnināšanai. Šīs zāles bloķē vīriešu un sieviešu hormonu – testosterona un estrogēna izdalīšanos. Zēniem preparāti aizkavē balss lūzumu un apmatojuma parādīšanos uz sejas, bet meitenēm tās aizkavē menstruālā cikla attīstību un krūšu veidošanos. Abos gadījumos tas ķirurgiem būtiski atvieglo dzimuma maiņas operāciju.

Tavistock and Portman NHS Foundation Trust ārsti ziņo, ka „dzimuma disforijas” ārstēšanas metodikas klīniskie pētījumi 12–14 gadus veciem pacientiem notika veiksmīgi. Tā kā šo terapiju var sākt jaunākiem bērniem. Doktore Pollija Karmaikla uzskata, ka nākotnē ārstēšana jāsniedz, pamatojoties nevis uz pacienta vecumu, bet uz „stadiju”. „Mēs runājam par pubertātes perioda apturēšanu vidēji statistisko dzimumbrieduma sākuma rādītāju laikā, – saka doktore Karlmaikla. – Tātad optimālais terapijas sākuma vecums būs 9–10 gadi”.

Hormonālo terapiju varēs saņemt bērni, kuri atbilst kritēriju virknei. Katrā ziņā tā ir arī abu vecāku piekrišana, kā arī fizioloģiskās un psiholoģiskās problēmas. Kritiķi šādu praksi sauc par „briesmīgu”, jo 9 gadu vecumā bērni pēc viņu domām nevar izprast šādu soļu sekas.

(Augšējā fotogrāfijā 5 gadus vecais Zaks Aiveri, kurš uzskata sevi par meiteni).


Написать комментарий

Tā būs tikai bērnu kropļošana, jo dzimumu nenosaka ne subjektīvās izjūtas, nedz hormonālais fons, nedz arī operācijas. Īstenībā dzimumu nosaka 24. hromosomu pāra komplekts: ja tas ir XX- tad tā ir sieviete, ja XY - tas ir vīrietis. Par īsto cilvēka dzimumu vienmēr runā šīs hromosomas, kuras atrodas katrā mūsu ķermeņa šūnā un tas nav maināms. Tā saka zinātne. Un kristīgā reliģija saka to pašu. Tāds jēdziens, kā "dzimumu maiņa" liecina par briesmīgu tumsonību.