Raiņa mājā Berķenelē atklās slavenās mākslinieces un izcilās aktrises meitas darbu izstādi

foto: galerija Alma
foto: galerija Alma

Kā ziņots, šo sestdien, 17.maijā, notiks starptautiskā akcija „Muzeju nakts”.

Tās ietvaros Raiņa mājā Berķenelē notiks slavenās latviešu mākslinieces Kristiānas Dimiteres personālizstādes atklāšana.  

Izcilās aktrises Vijas Artmanes meita pierāda, ka teiciens par to, ka uz talantīgu cilvēku bērniem daba atpūšas, nav patiess. Kristiāna Dimitere ir māksliniece, kura pazīstama ar to, ka vienlīdz atraisīti glezno, zīmē, ilustrē, veido scenogrāfiju un animāciju.

Kritiķi augstu vērtē K.Dimiteres spēju īstenot ieceri vairākās formās – zīmējumā, gleznā un skulptūrā.

Muzejā piedāvātajā izstādē varēs apskatīt slavenākus mākslinieces darbus, piemēram, „Šeherizāde”, „Aladins”, „Ēģiptes Marija un viņas tālrunis”, kuras izstādītas galerijā „Alma”.

K.Dimitere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šīs skulptūras, kuras māksliniece sauc par objektiem, būs apskatāmas izstādē, jo viņa vēlētos prezentēt tās pēc iespējas plašākam interesentu lokam.

Tāpat izstādes apmeklētāji varēs apskatīt mākslinieces zīmējumus un oriģinālus ģipša modeļus, piemēram, veltījumu Faberžē un neparastus pulksteņus.

Izstādei nav nosaukuma, tajā, pēc K.Dimiteres vārdiem, tiek piedāvāti interesantākie viņas radītie objekti, kurus viņa gribētu parādīt plašai publikai.

Izstādes atklāšanas ietvaros māksliniece apmeklēs ne tikai Raiņa māju Berķenelē, bet arī Daugavpili, un tā būs viņas pirmā vizīte mūsu pilsētā.



Написать комментарий