Varas partijas par valsts naudu pērk alkoholu un putekļu sūcējus

foto: money.cnn.com
foto: money.cnn.com

Četri politiskie spēki, kas patlaban veido valdošo koalīciju, ir pretlikumīgi tērējuši valsts budžeta finansējumu partijām, naudu izlietojot, piemēram, alkohola, pārtikas, putekļu sūcēja iegādei, sēru vainagiem un citām mantām, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) politisko partiju 2012.gada pārskata pārbaužu rezultātiem, ziņo LETA.

Pārbaužu rezultātā pieņemti četri lēmumi par valsts budžeta finansējuma izlietošanu un maksājumu veikšanas kārtības ierobežojumu pārkāpšanu.

Birojs konstatējis, ka politisko partiju apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir pretlikumīgi tērējusi valsts budžeta finansējumu, apmaksājot biroja mēbeļu, papīra, pildspalvu, durvju plāksnīšu, putekļu sūcēja, printera kārtridžu, saimniecības preču un citu lietu iegādi.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tērējusi no valsts budžeta piešķirto naudu, apmaksājot juridisko palīdzību, kā arī pārskaitījusi naudas līdzekļus no sava speciāla valsts budžeta konta uz savu ziedojumu kontu un sociālpolitiskajai novada attīstības biedrībai "Līvāni".

Partiju "Vienotība" izveidojušo partiju "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" apvienība, kurai no 2012.gada 20.javāra mainīts nosaukums uz "Nacionālā Vienotības apvienība", tērējusi budžeta naudu, apmaksājot biroja paklāju nomu, reklāmu par referendumu, ar ēdināšanu saistītos pakalpojumus, videoklipu izgatavošanas izdevumus un biroja vadītāja vizītkaršu izgatavošanu.

Zatlera Reformu partija, kuras nosaukums no 2012.gada 16.maija mainīts uz Reformu partiju, valsts naudu tērējusi, apmaksājot alkoholu, tēju, kafiju, ūdeni un ēdināšanas pakalpojumus, sēru vainagu, darba cimdu un citu saimniecības preču iegādi, un ziedojumu atgriešanai, kā arī piešķirtos valsts budžeta finanšu līdzekļus no sava speciālā konta pārskaitījusi uz citu norēķinu kontu.

KNAB nolēmis, ka VL-TB/LNNK valsts budžetā jāatmaksā 5439 eiro, ZZS - 4583 eiro, "Vienotību" veidojošo partiju "Jaunā laika", "Pilsoniskā savienības" un "Sabiedrība citai politikai" apvienībai valsts budžetā jāatmaksā 31 302 eiro, savukārt "Reformu partijai" jāatmaksā 27 249 eiro. ZZS jau ir pārskaitījusi pretlikumīgi izlietotos valsts finanšu līdzekļus valsts budžetā, savukārt pārējie trīs iepriekšminētie politiskie spēki KNAB lēmumu par pretlikumīgi izlietotās valsts naudas atmaksāšanu ir pārsūdzējušas tiesā.


Написать комментарий