„Muzeju nakts” Daugavpils novadā: „Dzintara” sviestmaizes, zāļu tējas, dzīvā mūzika un „Tautas atmiņu lāde”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaidāmajās brīvdienās Daugavpils novadā notiks starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” pasākumi.

12.maijā preses konferences gaitā Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne paziņoja, ka katrs no novada muzejiem ir sagatavojis īpašus pasākumus, kuri noteikti jāapmeklē.

„Sakarā ar to, ka gaidāmā akcija ir veltīta sarkanai krāsai un dzintaram, bet Latgale atrodas visai tālu no šī dārgakmens ieguves vietām, muzeji cenšas rast izeju no izveidojušās situācijas. Piemēram, Raiņa māja Berķenelē piedāvās „dzintara” sviestmaizes, bet Skrindu dzimtas muzejā būs apskatāma dzintara rotu izstāde”, pastāstīja I.Mukāne.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, katrā no Daugavpils novada muzejiem varēs redzēt ko unikālu. Piemēram, Raiņa mājā Berķenelē notiks valsts iemīļotākas aktrises Vijas Artmanes meitas mākslinieces Kristiānas Dimiteres personālizstādes atklāšana.

Savukārt Skrindas dzimtas muzejā varēs aplūkot suvenīrus, rotas no dzintara, tāpat apmeklētāji varēs apskatīt jauniešu organizācijas „Ļepetnīks” sagatavotās izstādes, nogaršot zāļu tējas un daudz ko citu.

Otro gadu akcijas „Muzeju nakts” ietvaros durvis vērs Kalkūnes muiža. Muižā notiks logu apgleznojumu atklāšana, vēlāk – koncerts, marionešu teātra izrāde, leļļu teātra izrāde.

Naujenes Novadpētniecības muzeja vadītāja Evita Kusiņa-Koļesņikova piebilda, ka akcijas „Muzeju nakts” ietvaros interesenti varēs iepazīties ar jaunajām muzeja ekspozīcijām un izstādēm pēc vērienīgās renovācijas, kā arī piedalīties 5 dažādās radošajās darbnīcās. 

Šīs Muzeju nakts laikā Naujenes muzejs turpinās tradīciju un aizsāks kādu nozīmīgu projektu. Šoreiz tā būs „Tautas atmiņu lāde”. No plkst.17:00 - 24:00 ikkatrs muzeja viesis tiek aicināts uz „Atmiņu darbnīcu”, kurā varēs piedalīties lielās atmiņu lādes piepildīšanā uzrakstot ar spalvu un tušu savu atmiņu par kādu vietu vai notikumu. Atmiņas tiks krātas līdz Latvijas valsts 100 gadu jubilejai – atmiņu lādi vērs vaļā 2018.gadā.

Jāpiebilst, ka pilna pasākumu programma ir pieejama šeit.


Написать комментарий