Starptautisko biznesa forumu Daugavpilī apmeklēs vairāk nekā 400 dalībnieki no 10 pasaules valstīm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

16.maijā Daugavpilī notiks III Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums.

Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa paziņoja, ka šogad lielu interesi par forumu izrāda uzņēmēji, dalībai tajā pieteikušies vairāk nekā 400 dalībnieki no 10 pasaules valstīm – Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas.

Forums tiek organizēts sadarbībā ar Polijas vēstniecību Latvijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latgales plānošanas reģionu un Daugavpils universitāti. Galvenais foruma mērķis ir uzņēmumu sadarbības veicināšana, izmantojot Daugavpils ģeogrāfisko stāvokli – atrašanos Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas robežu tuvumā.

Lielāka delegācija gandrīz 100 dalībnieku sastāvā ir gaidāma no Polijas, galvenokārt tie būs uzņēmēji. Tāpat savu dalību forumā ir apstiprinājušas vairākas amatpersonas – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, satiksmes ministrs, Polijas vēstnieks Latvijā, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs, Baltkrievijas vēstnieks un vairāku forumā piedalījušos valstu vēstniecību pārstāvji. Forumā piedalīsies ārzemju un Latvijas loģistikas un tirdzniecības kompānijas.

Daina Kriviņa pastāstīja, ka galvenais foruma mērķis ir starptautisko biznesa sakaru nodibināšana, pateicoties kuriem vietējie ražotāji varētu apgūt citu valstu tirgu, izveidot jaunas partnerattiecības ar citu valstu uzņēmējiem. Forumā galvenokārt tiks pārstāvētas pārtikas produktu ražošanas, loģistikas, metālapstrādes un tūrisma jomas. Foruma otrajā daļā tiks organizēts kontaktu gadatirgus, notiks uzņēmēju tikšanās, kurās varēs apspriest sadarbības iespējas.

Vienā no foruma daļām tiks prezentēta Daugavpils investīciju projektu ekspozīcija, kurā varēs iepazīties ar pašvaldības piedāvājumiem, cietoksni un lidostu, Ziemeļu rūpniecības zonu, privāto uzņēmēju piedāvājumiem.

Foruma dalībnieki varēs piedalīties svinīgajā Nikolaja vārtu atklāšanas pasākumā, bet foruma otrajā dienā viņi apskatīs tūrisma objektus. Tāpat 16.maijā Daugavpilī ES projekta ietvaros ieradīsies pasta kariete, kas izgatavota pēc 19.gs. parauga un kura piedalās vēsturiski izglītojošajā braucienā pa vēsturisko zirgu pasta traktu S-Pēterburga-Kauņa-Varšava.

Jāatzīmē, ka pašvaldības mājas lapā ir pieejama informācija (kas bija aktuāla uz 19.martu) par foruma dalībniekiem. Dome ziņo par 170 dalībniekiem un to, ka forumā piedalīsies Latvijas Saeimas priekšsēdētāja.


Написать комментарий