Maksa par nopļautās zāles izvešanu ir radījusi britu sašutumu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Miljoni Lielbritānijas mājsaimniecību būs spiesti maksāt papildsamaksu 35 mārciņu apmērā par nopļautās zāles un zaru izvešanu.

Jaunais nodoklis, kuru ir ieviesušas vairāku Lielbritānijas pilsētu municipālās varas iestādes, jau ir nosaukts par „garden tax” nodokli. Kā tiek atzīmēts, šī plāna realizācijai pilsētu padomes ir uzlikušas pienākumu iedzīvotājiem uzstādīt zālei speciālas atkritumu tvertnes, – ziņo ruconnect.co.uk.

Tomēr, kā domā Kentas universitātes speciālisti, šādiem jaunievedumiem būs tikai negatīvs efekts, jo cilvēki to uzskata par nepamatotu un netaisnīgu. Zinātnieki atzīmē, ka rezultātā jāgaida nelikumīgi izmestās zāles neparedzētās vietās gadījumu skaita pieaugums.

Šādas prognozes jau sāk piepildīties. Tiek ziņots, ka Birmingemā nereti tiek atrasti maisi ar zāli un zariem ceļmalās. Patiesībā tikai 5% no 400 tūkst. Birmingemas mājsaimniecību ir nolēmušas izmantot oficiālo pakalpojumu, pārējie dod priekšroku stāvēt rindās privātās atkritumu izgāztuvēs.

Tomēr pilsētas padome cer iekasēt budžetā papildus 2,5 milj. mārciņu uz šī nodokļa rēķina. Sods par nelikumīgu zāles izvešanu sastāda 2 500 mārciņas.

Uz šodienu maksa par dārza atkritumu utilizāciju ir ieviesta Ilingā, Šefīldā, Derbijā un citās pilsētās. Tomēr protesti Jorkā piespieda pilsētas varas iestādes atcelt vispārēju nodokli un atstāt tarifu tikai tiem, kuri izmanto zālei speciālu atkritumu tvertni.


Написать комментарий