Raibais aprīlis Dagdas aprūpes centrā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Joku pa jokam, soli pa solim aprīļa sākumā aprūpes centra teritorijā ar Dagdas vidusskolas amatu mācības skolotāja un skolēnu palīdzību strazdiem un svīrēm tika sarūpētas jaunas mājvietas, ziņo Dagdas novada portāls.

Jau pēc nedēļas varēja vērot strazdu rosību būrīšu tuvumā un gūt gandarījumu par paveikto.

Lieldienu gaidās patīkamu pārsteigumu centra iedzīvotājiem bija sagatavojuši Dagdas vidusskolas skolēni. Atceroties tos, kuriem dzīvē ir pietrūcis siltuma un mīlestības, katra klase bija padomājusi par saldiem sveicieniem, laimes vēlējumiem un krāšņiem iesaiņojumiem. Centra iemītnieki spēja novērtēt skolēnu centienus un saka neviltotu paldies tiem, kas tos atcerējās. 

Svinot Lieldienas, iemītniekiem bija iespēja baudīt svētku mielastu, sisties ar olām, minēt mīklas, atcerēties paražas un jautri uzdziedāt.

Lieldienu laikā aprūpes centru apciemoja viesi no Daugavpils, kas skanot ģitārai, slavināja Dievu. Garīgo dziesmu koncerts atgādināja par patieso Lieldienu iemeslu- Jēzus augšāmcelšanās svētkiem. Iegūstot garīgo mieru, iemītnieki saņēma arī Lieldienu cienastu.

Svētku noskaņās centra iemītniekus ar koncertu iepriecināja Dagdas pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” grupas „Mārītes” un „Ežuki” audzēkņi un viņu draugi- zaķis, cālis un pienene (bērnudārza audzinātājas). Bērnu uzstāšanās bija kā balzāms dvēselei, tāpēc visu vārdā sakām lielu paldies bērnudārza vadītājai Inesei Domkovai par atsaucību un sadarbību.

Līdz 22.aprīlim pateicoties Dagdas novada Sabiedrisko attiecību nodaļai centra telpās bija apskatāma Dagdas novada pirmsskolas un sākumskolas zīmējumu izstāde „Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā”. Zīmējumi rotāja kāpņu telpas un to saturs kalpoja par iedvesmu kopīgām vakara sarunām.  

Nevar nepieminēt arī Dagdas novada Jauniešu centra darbīgās rokas, kas ir galvenais palīgs visu svētku gaidās. Lieldienas nebija izņēmums, tāpēc pavasara svētkus varējām sagaidīt ar plaukstošām „Ābelēm” un tajās paslēptām olām.


Написать комментарий