VUGD: Aizvadītajā diennaktī Latgalē reģistrēti daži lieli ugunsgrēki, ir cietušie

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.maija plkst.6.30 līdz 7.maija plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis 37 ugunsgrēkus, daļa ugunsgrēku reģistrēta Latgalē, portālam Gorod.lv paziņoja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Viktorija Šembele.

Saskaņā ar sniegto informāciju, otrdien, plkst.23:19, VUGD saņemta informācija, ka Alūksnē, Ojāra Vācieša ielā, deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, divstāvu koka ēkas jumts jau dega ar atklātu liesmu pilnā platībā, liesmas bija pārņēmušas arī daļu mājas ārsienu un abu stāvu koridorus. Nekavējoties tika pārmeklēts ēkas pirmais stāvs, kuru liesmas bija skārušas daļēji, bet tajā cilvēki netika atrasti. Savukārt ēkas otro stāvu pārmeklēt nebija iespējams, jo to jau pilnībā bija pārņēmušas liesmas. Tikai jau daļēji nodzēšot degošo ēku, ugunsdzēsēji glābēji ēkā atrada vīrieti un sievieti, kuri ugunsgrēkā jau bija gājuši bojā. Ugunsgrēka kopējā platība bija 355 kvadrātmetru, ugunsgrēku pilnībā likvidēt izdevās tikai ap sešiem no rīta. Ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Vakar, plkst.12:46, VUGD saņēma informāciju, ka Maltā, Saules ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu ēkā deg istabas. Ugunsgrēkā cieta apmēram 27 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus, mēģinot paša spēkiem nodzēst liesmas. Ugunsgrēka kopējā platība bija 50 kvadrātmetru.

Šobrīd [plkst.8:30] ugunsdzēsēji glābēji turpina dzēšanas darbus Ciblas novada Pušmucovas pagastā, kur deg vairākas saimniecības ēkas, kas izvietotas zem viena jumta. Izsaukums uz šo ugunsgrēku tika saņemts plkst.5:41. Ugunsgrēkā deg šķūnis apmēram ar 100 kubikmetriem malkas, garāža, kūts un vasaras virtuve. Garāžā sadega viena automašīna un elektroinstrumenti. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 51 izsaukumu. Kopumā dzēsti 37 ugunsgrēki, tajā skaitā 12 kūlas ugunsgrēki, veikti 10 glābšanas darbi, bija arī 4 maldinoši izsaukumi.


Написать комментарий