Eksperimentālā bioloģija: diēta bez taukiem ir bīstama smadzenēm 2

foto: arena-rv.ru
foto: arena-rv.ru

ASV zinātnieki publicēja jauno pētījumu eksperimentālās bioloģijas jomā. Viņiem izdevās noskaidrot, ka diēta ar zemu tauku saturu negatīvi ietekmē kognitīvās funkcijas.

Šo informāciju sagatavoja Amerikas Eksperimentālās bioloģijas biedrību federācija, jo tieši ASV zinātnieki nodarbojās ar pētījumiem šajā jomā.
Zinātnieki noskaidroja, ka treknu zivju – foreles, tunča, laša lietošana uzturā ietekmē kognitīvās funkcijas un novērš to samazināšanos, bet tai pašā laikā diētas, kuras izslēdz taukus, ir bīstamas smadzeņu darbībai, – vēsta eurosmi.ru.

ASV zinātnieki, veicot pētījumus šajā jomā, nonāca pie secinājuma, ka taukskābju lietošanas uzturā samazinājums negatīvi ietekmē kognitīvās funkcijas.

Pētījuma rezultāti: daudzi no dalībniekiem tā arī nesaņēma nepieciešamo tauku daudzumu. Galvenais šo vielu avots bija konservēts tuncis. Amerikas zinātnieku sniegtie analīžu rezultāti liecina par to, ka nepietiekama tauku lietošana uzturā ir galvenais kognitīvo funkciju samazināšanās iemesls.    

 


Написать комментарий

Izcili stulbs raksts. 4 rindkopas kuras visas pēc būtības ir vienādas. Pilnīgi pietiktu ar pirmo un skaidrojumu kas ir kognitīvās funkcijas, kas tā arī nemaz nav paskaidrots.

Iisteniibaa atkritumi ne zinaatne. Kaa vispaar var apgalvot ka ir dieeta bez taukiem. Runa ir par cuuku taukiem, augu taukiem vai ko?

Написать комментарий