Naudas problēmas var saglabāt laulību

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Šodien arvien vairāk cilvēku saglabā attiecības pat pēc tam, kad mīlestība jau ir izplēnējusi. Sociologi noskaidroja, ka viens no tā galvenajiem iemesliem ir naudas problēmas.

Lielbritānijā veiktais socioloģiskais pētījums parādīja, ka katrs pieaugušais valsts iedzīvotājs jau sen būtu pametis savu partneri vai laulāto, ja to varētu atļauties finansiāli. Tas ir, cilvēki dzīvo kopā jau nevis mīlestības dēļ, bet tādēļ, ka tā ir vieglāk maksāt par mājokli un segt citus izdevumus. Daudziem īsta šķiršanās nav pa kabatai tādēļ, ka tā novedīs pie bankrota, – vēsta ruconnect.co.uk.

Cilvēku vidū, kuri atrodas attiecībās ilgāk, nekā viņiem gribētos, 20% nešķiras no nemīlamā partnera 3 mēnešus, 43% – vairāk nekā gadu, bet veseli 24% saglabā viņiem pavisam nevajadzīgās attiecības ilgāk par trim gadiem. Visbiežāk aprēķina laulības ir novērojamas 25 – 34 gadu vecumā, jo 31% šīs kategorijas pārstāvju atzinās, ka kaut kad ir uzturējuši attiecības finanšu apsvērumu dēļ.

Vecuma grupā pēc 55 gadiem aprēķina laulību piekritēju skaits ir tikai 8%, jo līdz šim laikam cilvēki jau gūst noteiktus panākumus dzīvē, viņiem nav jāaudzina mazi bērni vai jāveltī visus spēkus karjeras attīstībai. Psihologi uzsver, ka liels pāru skaits šodien paliek kopā nevis mīlestības dēļ, bet kopēju parādu dēļ, tādu kā hipotēka, mājokļa īre vai izdevumi bērniem. Un cilvēki pilnīgi dabiski uztver šo stāvokli, jo vienatnē viņiem vienkārši nav iespējams apmaksāt šādas summas. Turklāt 12% britu, kuri vēršas pēc aizsardzības no parādiem speciālistu palīdzības, dara to pēc šķiršanās.


Написать комментарий