Grostiņš: ES ir zirneklis, bet Latvija – muša viņa tīklā 6

foto: fotki.yandex.ru
foto: fotki.yandex.ru

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) attiecības desmit gadu garumā līdzinās mušas un zirnekļa attiecībām, pirmdien radio Baltkom ēterā atzina Latvijas Nākotnes institūta direktors, politologs un eiroskeptiķis Normunds Grostiņš.

"Mums regulāri stāsta, ka Eiropas Savienība mums dod kaut kādu naudu, taču drīzāk mēs paši atdodam naudu ES. Tās ir zirnekļa un mušas attiecības, kuras sagaida bēdīgs liktenis. Mums stingrāk jāaizstāv savas intereses ES," sacīja Grostiņš.

Viņš ir pārliecināts, ka ES labumus varēja iegūt arī citā veidā.

"Tos labumus, ko mēs šobrīd pierakstām Eiropas Savienībai, varēja iegūt citā veidā. Piemēram, tāpat kā mazā Islande, Norvēģija vai Šveice, vienkārši iestājoties Eiropas ekonomiskajā zonā. Tas ir tāpat kā ar Šengenas zonu – pieminētās valstis ir Šengenas zonā, bet nav ES. Islande pērn pat asi pārtrauca pārrunas par iestāšanos Eiropas Savienībā," sacīja politologs.

Jāpiebilst, ka Latvijas Nākotnes institūts daudzus gadus nodarbojās ar ekonomiskajām prognozēm. Normunds Grostiņš, piedaloties diskusijās par ES politikas un ekonomikas tēmu, ne reizi vien norādīja, ka Latvijas dalība ES un eiro ieviešana ekonomiskajā ziņā valstij būs postoša, veicinās bezdarbu, nabadzību un izmisumu.
 


Написать комментарий

Grostiņš - tā jau ir diagnoze

Grostiņam 100% taisnība. Latam jāatgrieas!

Ja jau, Grostiņ, tu esi tik gudrs, kāpēc neesi bagāts?

Pareizi, Normund!

Grostiņ! Kuram ir vajadzīga Islande? Mācies vēsturi un neatkārto vēstures kļūdas! Bijām mēs reiz neitrāli!

Ko tas puisis īsti grib? Ko tur reiz Liepnieks par tādiem sacīja?

Написать комментарий