Dienvidkorejas prāmja avārijā vēl aizvien bez vēsts pazudis 121 cilvēks

foto: db.lv
foto: db.lv

Jaunākās ziņas liecina, ka kopumā Dienvidkorejas prāmja avārija paņēmusi 183 pasažieru dzīvību, taču vēl 121 pasažieris ir bez vēsts pazudis, ziņo BBC.

Dienvidkorejas prāmja avārijā bez vēsts pazudušo pasažieru tuvinieki pauda savas dusmas zivjsaimniecības ministram un krasta apsardzes priekšniekam, kas atradās glābšanas darbu koordinēšanas teltī. Amatpersonas glābšanas darbu telti ielenca saniknoti pazudušo pasažieru ģimenes locekļi. Ministrs un krasta apsardzes priekšnieks aizvadīto nakti esot pavadījuši izklāstot avarējušā kuģa pasažieru tuviniekiem, kādi darbi tiek veikti, lai atrastu pazudušos cilvēkus.

Kopumā avārijas brīdī uz kuģa atradās 476 cilvēki, no kuriem daudzi bija iesprostoti, kuģim sasveroties uz vienu pusi. Kuģis nogrima divu stundu laikā no brīža, kad sāka skanēt trauksmes signāls. No grimstošā prāmja tika izglābti 174 pasažieri.

Glābšanas darbojas piedalās 88 nirēji. Laikam ritot uz priekšu, iespēja atrast vēl dzīvus avārijas upurus samazinās.

Daudzi no bojāgājušajiem vai tiem, kas tiek uzskatīti par bojāgājušiem, bet kuru mirstīgās atliekas nav atrastas, bija Danvonas vidusskolas audzēkņi un skolotāji.

Piektdien Seulu apmeklēja arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš pauda līdzjūtību Dienvidkorejai un piedāvāja ASV solidaritāti.

Traģiskā avārija notika 16.aprīlī Dienvidkorejas rietumu piekrastē. Aizvadītās nedēļas sestdienā tika arestēts kuģa kapteinis, kas negadījuma brīdī neatradās prāmja vadības telpā, un vēl divi apkalpes locekļi. Pirmdien tika izturēti vēl četri prāmja apkalpes locekļi. Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje pirmdien izteicās, ka prāmja kapteiņa rīcība ir līdzvērtīga slepkavībai.

Pašlaik pastāv vairākas versijas, kādēļ kuģis sasvēries un apgāzies – to varētu būt izraisījis gan vējš, okeāna straumes vai arī kravas svars. Tāpat pastāv iespēja, ka kuģa sasvēršanos ietekmēja fakts, ka 2012. - 2013. gadā tika veiktas izmaiņas prāmja kabīnes, kas varētu būt ietekmējis tā līdzsvaru.


Написать комментарий