Policijas darbinieki iesaka daugavpiliešiem, kuri brauc ar velosipēdu, uzmanīties no zagļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, kustībā ir dzīvība. Līdz ar silta laika iestāšanos Daugavpils ielās arvien biežāk var redzēt cilvēkus, kuri pārvietojas ar velosipēdu. Tas ir veselīgs un videi draudzīgs pārvietošanās veids.


Tomēr līdz ar velosezonas sākumu ir aktivizējušies arī velosipēdu zagļi. Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes apkopoti dati liecina, ka šajā sezonā reģistrētas 62 velosipēdu zādzības. Vairākumā gadījumu ir uzsāktas krimināllietas, dažos gadījumos velosipēdi tika atrasti un atgriezti to īpašniekiem.

Pēc Reģionālās pārvaldes inspektores Anastasijas Laizānes vārdiem, visātrāk iespējams atrast reģistrētus velosipēdus. Velosipēda reģistrēšana nav obligāta, bet tieši reģistrācijas numurs palīdz atrast nozagto velosipēdu.

Lai brauciens ar velosipēdu pa pilsētu vai tās apkārti nesabojātu noskaņojumu, Latgales reģionālā pārvalde iesaka ievērot dažus drošības noteikumus, kuri palīdzēs saglabāt savu īpašumu.

Saskaņā ar policijas datiem, velosipēdus visbiežāk zog pie tirdzniecības centriem, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un privātmāju pagalmos, kāpņu telpās, pagrabos, bijuši gadījumi, kad tika nozagti uz balkoniem atstātie velosipēdi. Lai noziedzniekiem būtu sarežģītāk tikt vaļā no zagtā velosipēda, iesaka izrotāt to ar košiem atribūtiem – uzlīmēm, gaismas atstarotājiem utt. Atstājot velosipēdu bez uzraudzības, neaizmirstiet to pieķēdēt.

Ja velosipēds tomēr tika nozagts, nekavējoties jāgriežas tuvākajā policijas iecirknī. Vēlams, lai jums būtu līdzi jūsu velosipēda fotogrāfija.
 


Написать комментарий