Rozenvalds: Putins kritīs! 4

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Karš Ukrainā pēc būtības jau ir sācies, tikai, atšķirībā no citām reizēm, šoreiz nav armija pret armiju un tas ir jauns izaicinājums kara pētniekiem - redzēt jaunu sistēmu karā, sarunā ar portālu Mixnews.lv sacīja politologs Kristians Rozenvalds.

Viņš uzskata, ka šobrīd Krievijai būtu jāatdod Krima atpakaļ Ukrainai, lai nākotnē to atkal atgūtu. To pierāda neskaitāmi vēsturiski fakti, kad teritorijas ir zaudētas, un atkal atgrieztas.

Kā beigsies karš un vai ukraiņi samierināsies ar notiekošo, pēc Rozenvalda domām, nevar prognozēt.

"Ir prognozes, ka Krievija varētu sabrukt. Bet tas, kas notiek, var ietekmēt to, ka Krima, atkal pēc gadiem, būs atpakaļ pie Ukrainas. Nav vērts šobrīd upurēt daudzu simtu cilvēku dzīvības dēļ tā, lai parādītu savu nostāju tagad, tas nav vajadzīgs. Pat man bail. Kāpēc? Tāpēc, ka mums tās rētas vēl ir atvērtas," sacīja Rozenvalds.

Daudzi ukraiņi ir pārliecināti, ka viss, kas šobrīd notiek, ir saistīts ar Krievijas sabrukšanu, norādīja Rozenvalds. Viņš akcentēja, ka sabiedrība Krievijā nedzīvo, kā solīts. Rezultātu nav. Putina solījumi neatbilst realitātei, Maskavā cilvēki joprojām dzīvo labāk, nekā ārpus galvaspilsētas.

Politologs ir pārliecināts, ka Putins kritīs, jo nespēs uzturēt sava "tēla" funkciju. Strauja reitinga celšana nes līdzi strauju kritumu, un Putins nespēs visu laiku uzturēt savu reitingu augstumā - neizbēgami, viņš kritīs, uzskata Rozenvalds. Viņš arī norāda, ka tas arī skars Latviju.

Rozenvalds arī uzsvēra, ka Latvija, pēc Krimas notikumiem, ir izmainījusies vairāk nekā Ukraina, jo iedzīvotāji ir ieņēmuši katrs savu fronti.

Latviskās idejas pārstāvji ne tikai domā, ka "tas krievs ir bīstams", bet domā, ka "jāiet kā tankiem" politiskajā ziņā un jābīda savas idejas, atzina Rozenvalds.

Atgādinām, ka Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.


Написать комментарий

Visupirms Latvijā kopā ar ES , Kanādu un ASV japieņem lēmums par Krievijas pilsoņu uzturēšanās atļauju izbeigšanu 1 gada laikā no lēmuma pieņemšanas brīž

ir sācies trešais pasaules karš, jo okupējot Krimu, kremlis ir pārkāpis paša parakstīto līgumu ar ASV un Lielbritāniju par Ukrainas nedalāmību un vienotību.
Viena, tik būtiska līguma nepildīšana automātiski liek apšaubīt citu līgumu izpildi.

Piekrītu -Putins kritīs!
Un vissmagākās sekas no iesāktās jezgas skars pašu Krieviju-būs iekšējas jukas un iespējams,arī ārējie uzbrukumi Austrumos,Vidusāzijā.

Ne tik īpašs ir fakts, ka Putins kritīs. Daudz briesmīgāks ir jautājums - kas nāks aiz viņa?

Написать комментарий