Vabolē notiks XI Starptautiskais Tautas muzikantu saiets

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Daugavpils novads ir slavens ne tikai ar neparasti skaistu dabu, bet arī ar cilvēkiem, kuriem rūp viņu kultūra un kuri nodarbojas ar tās attīstību. Par to liecina vairāku tautas mākslai veltītu pasākumu rīkošana.

Viens no šāda veida pasākumiem ir gaidāmais XI Starptautiskais Tautas muzikantu saiets, kurā aicina piedalīties visus tautas mākslas cienītājus.
Pasākumu apmeklētāji dienas garumā varēs piedalīties mūziķu vadītajās radošajās darbnīcās, bet pēc tam notiks vērienīgs koncerts, kurā uzstāsies tautas muzikanti no Daugavpils novada un citiem Latgales novadiem, kā arī no Zarasu rajona (Lietuva).

Pasākuma rīkotāji – Vaboles pagasta pārvalde sadarbībā ar Daugavpils novada Kultūras pārvaldi – atzīmē, ka pieteikties dalībai starptautiskajā saietā var, rakstot uz e-pastu pavija@inbox.lv, laimas-myzikanti@inbox.lv vai personīgi ierodoties Vaboles pagasta pārvaldē līdz 17.aprīlim.

Jāatzīmē, ka saieta mērķis ir veicināt nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm caur tautas muzikantu – vecmeistaru prasmju apzināšanu.


Написать комментарий