Daugavpils māksliniece pastāstīja par iedvesmas avotiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 10.arpīlī, viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē notika mākslinieces Aurikas Jelinskas darbu izstādes „Spārni” atklāšana.

Neskatoties uz to, ka ar zīmēšanu viņa nodarbojas kopš bērnības un dažus gadus strādā par Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes plastiskās anatomijas pasniedzēju, tā ir pirmā mākslinieces personālizstāde.

Izstādē apskatāmas Latgales un Itālijas ainavas, portreti, klusā daba. Viesnīcas foajē interesentiem tiek piedāvāti 19 mākslinieces darbi, kuri tapuši pēdējo četru gadu laikā. Izstāde būs apskatāmi līdz šā gada jūnijam.

Māksliniece pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daudzas viņas gleznas tika aizņemtas no privātkolekcijām. „Vēlējos dalīties savās emocijās, parādīt iedvesmas lidojumu. Ilgi domāju par izstādes rīkošanu, uzskatīju, ka vairākas gleznas jāpielabo”, paskaidroja A.Jelinska.

Pēc viņas vārdiem, visvairāk viņai patīk gleznot ainavas, portretus un kluso dabu, izmantojot zīmuļus, ogli, eļļu. Izņemot glezniecību, mākslinieci iedvesmo arī bērni, daba un dzīvnieki, it īpaši zirgi un suņi.

Izstādes atklāšanā piedalījušies draugi un kolēģi A.Jelinskas kluso dabu salīdzināja ar flāmu glezniecības skolu un novēlēja viņai nākotnē organizēt vairākas savu darbu izstādes.



Написать комментарий