Kārtējā neveiksme: Pazudušās lidmašīnas signāls nav noteikts

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Austrālijas kuģim Indijas okeāna dienvidos nav izdevies noteikt koordinātas vāji uztvertajiem signāliem, ko, iespējams, raidījušas pazudušās Malaizijas pasažieru lidmašīnas "melnās kastes", ziņo LETA-AP.

"Melnās kastes" atrašana ir izšķirošs faktors, lai noskaidrotu patiesību, kas notika ar mīklaini pazudušo lidmašīnu. Tomēr izredzes to atrast sarūk ar katru minūti, jo lidojumu ierakstus saturošā "melnā kaste" avārijas signālu raida tikai aptuveni 30 dienas, līdz izlādējas tās baterijas.

"Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Piektdien un sestdien vārgu un īsu signālu uztvēra Ķīnas meklēšanas kuģis "Haixun 01", bet svētdien Austrālijas kuģis "Ocean Shield" uztvēra jaunus signālus, kas tika uztverti citā vietā, nekā fiksēja Ķīnas kuģis.

"Ocean Shield" signālu uztvēra divas stundas un 20 minūtes, turklāt tika fiksēti divi signāli, kā tam vajadzētu būt lidaparāta avārijas vietā, - no lidmašīnas tehnisko datu ierakstītāja un kabīnes balsu ierakstītāja.

Šo signālu uztveršana raisīja cerību par izrāvienu meklēšanas procesā, tomēr pēc tam jauni signāli vairs netika uztverti. Meklēšana turpinās, bet tikmēr "melnās kastes" baterijas varētu būt jau izlādējušās, norādīja "Ocean Shield" meklēšanas operācijas vadītājs.

Ja jauni signāli netiks uztverti, meklēšanu pārņems zemūdenes.
 


Написать комментарий