Latvijas sporta deju pārim 8.vieta Eiropas čempionātā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Labu panākumu Dānijas pilsētā Orhusā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās guvis Latvijas labākais LA deju pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri otro gadu pēc kārta kontinenta čempionātā 60 dalībnieku konkurencē izcīnījuši augsto 8.vietu, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretāra Ivars Bācis.

Otram Latvijas pārim Kristapam Kalvam un Lesijai Bogačovai 33.vieta. Par uzvarētajiem kļuva Nino Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, bet Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova ar Mariusu Balanu (Vācija) izcīnīja 4.vietu.

Marts Smolko ar Vikrotiju Puhoviku pērn iepriecināja ar 8.vietu Eiropas čempionātā, un šogad viņi spēja atkātot šo panākumu vēlreiz. Pirms čempionāta Marts atzina, ka, protams, viņi cīnīsies par finālu, bet tur iekļūt būs ļoti grūti, jo ir daudzi spēcīgi citu valstu pāri. Mūsējie ļoti stabili iekļuva pusfināla divpadsmitniekā un izcīnīja 8.vietu, atkārtojot pagājušā gada panākumu. Otram Latvijas pārim Kristapam Kalvam un Lesijai Bogačovai debijā Eiropas čempionātā iegūta 33.vieta, kas ir par astoņām pozīcijām augstāk nekā pērn pasaules čempionātā, kur labāko četrdesmitniekā 38 bija Eiropas pārstāvji. Igaunijas čempioni Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bermanova ieņēma 18.vietu, bet no lietuviešiem labāk nostartēja Jokubas Venckus un Migle Klupsaite, kuriem 25.vieta.

Finālā pārliecinošu uzvaru svinēja pēdējo divu gadu pasaules čempioni Nino Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, kuri pērn Eiropas čempionātā Krievijā piekāpās spēcīgam mājinieku deju pārim. Par otro vietu līdzvērtīgi cīnījās trīs deju pāri, kuru vidū bija arī Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova pārī ar Mariusu Balanu, kuri pagājušā gadā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Ņinai un Mariusam nedaudz nepaveicās, un viņi tāpat kā pērn kontinenta čempionātā palika ceturtajā vietā. Līdzīgajā cīņā viņus apsteidza un godalgotās vietas izcīnīja Gabriele Gofredo un Anna Matuss (Moldova) un Armēns Caturians un Svetlana Godino (Krievija).

Eiropas čempionāta deviņu žūrijas locekļu vidū bija arī Latvijas tiesnesis Egīls Šmagris, kuram par čempionātu palikuši pozitīvi iespaidi. Viņš pastāstīja, ka sacensības bija noorganizētas augstā līmenī un ka dalībnieku sastāvs esot bijis spēcīgs. E.Šmagris norādīja, ka mūsu abi pāri parādīja savu labāko sniegumu un esot ieguvuši vietas atbilstoši savam dejojumam.

 


Написать комментарий