Karēlijas pensionāre atbrīvojās no dzīvokļa kaimiņiem ar cirvja palīdzību

foto: newsru.com
foto: newsru.com

Karēlijas galvaspilsētas tiesa piesprieda sešus gadus kolonijā pensionārei, kura „neveiksmīgi” mēģināja atbrīvoties no kārtējā komunālā dzīvokļa kaimiņa ar cirvja palīdzību, turklāt kārtības sargu acu priekšā. 65 gadus vecā sieviete ir īsta recidīviste – iepriekš viņa šādā veidā izrēķinājās ar citu dzīvokļa kaimiņieni, bet trešo kaimiņu nopietni sakropļoja.

Šī epizode notika pērnā gada jūnijā. Pēc izmeklēšanas datiem sieviete naktī sastrīdējās ar kaimiņu – bijušo militārpersonu, kurš pēc aiziešanas pensijā atbrauca uz Petrozavodsku, ziņo newsru.com.

Mājas iedzīvotāji izsauca policiju. Kad policisti ieradās, pensionāre, kura bija piedzērusies, tieši policistu klātbūtnē sāka draudēt kaimiņam ar slepkavību, bet pēc tam metās viņam virsū un sita ar cirvi, mērķējot galvā. Par laimi šoreiz izdevās izvairīties no asiņainas drāmas: militārists paspēja izstiept roku, bet policisti bloķēja sitienu. Tomēr saniknotā sieviete nenomierinājās un mēģināja ar zobiem paņemt no galda nazi.

Kā tika noskaidrots tiesā, kad bijušais militārists 2012. gadā pirka istabu, viņam neviens nepaziņoja, ka kaimiņiene bieži dzer, un viņai jau vairākas reizes ir bijušas problēmas ar likumu. Pensionāri jau iepriekš tiesāja par kaitējuma nodarīšanu veselībai un slepkavību. 2004. gadā viņa ar cirvi nogalināja komunālā dzīvokļa kaimiņieni, turot viņu aizdomās par to, ka cietusī pretendē uz viņas dzīvojamo platību. Pirms tam šī paša iemesla dēļ viņa pārvērta par invalīdu vīrieti, raksta izdevums.

Psiholoģiski psihiatriskā ekspertīze konstatēja, ka nozieguma brīdī sieviete bija psihiski normāla un apzinājās savu rīcību, bet nevarēja to kontrolēt, atzīmēja republikas prokuratūra.

Bez brīvības atņemšanas tiesa piesprieda pensionārei ambulatoru ārstēšanos pie psihiatra. Turklāt viņai nāksies izmaksāt 50 tūkst. rubļu par morālo kaitējumu cietušajam kaimiņam. Sievieti arestēja tiesas zālē. Tiesas spriedums pagaidām nav stājies spēkā – ir 10 dienas sprieduma pārsūdzēšanai.


Написать комментарий