Volvo izstrādā jaunu moduļu platformu

foto: autonews.ru
foto: autonews.ru

Bez jau pazīstamās SPA sistēmas Volvo izstrādā vēl vienu moduļu platformu ar nosaukumu CMA (C-segment Modular Architecture). Izstrādes kompānija veic kopā ar meitas kompāniju Geely.

Jaunā platforma būs nākamās paaudzes kompakto automobiļu V40 un C30, kā arī džipa XC40 pamatā. Pirmās mašīnas ar CMA parādīsies pēc 3–4 gadiem, – ziņo autonews.ru.

Atgādināsim, ka Volvo un Geely plāno radīt kompaktu modeli, kurš paredzēts realizācijai visā pasaulē. Globālā automobiļa izveidošanas darbi Zviedrijā jau notiek. Iespējams, ka jaunā platforma būs arī šī jaunā automobiļa pamatā.

Globālā modeļa izveidošanai būs nepieciešami vairāki gadi, bet tā pamatā būs Volvo un Geely izstrādnes. Tomēr jau šodien ir zināms, ka jaunums tiks izlaists tikai Ķīnas auto gigantā.

Volvo un Geely tandēma veidotais modelis tieši konkurēs ar veiksmīgākajiem segmenta Ford Fiesta, Honda Fit, Toyota Yaris un Volkswagen Polo modeļiem. Kompaktklases automobiļa izveidošanas darbi notiek konstruktoru centrā China Euro Vehicle Technology AB, kurš pērn nodibināts Zviedrijā.       


Написать комментарий