Krimas aneksija Ukraina nesusi lielus zaudējumus

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Zaudējumi, kas radušies, Krievijas Federācijai anektētajā Krimā nacionalizējot Ukrainas valsts īpašumus, lēšami simtos miljardos dolāru, ceturtdien sacīja Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks.

"Mēs patlaban risinām nopietnas sarunas par Krievijas atbildību par notikumiem, kas ir izvērsušies Krimā. Tieši Krievijas Federācija, pielietojot ieročus, ir veikusi bruņotu Ukrainas aplaupīšanu, cita starpā arī nacionalizējusi vairākus desmitus Ukrainas valsts īpašumā esošos objektus," uzsvēra premjers.

"Runa nav par miljardiem, bet par simtiem miljardiem dolāru," viņš sacīja. "Krievija var būt mierīga. Tā vistuvākajā laikā starptautiskajās tiesās saņems atbilstošas prasības no Ukrainas valsts," solīja Jaceņuks.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja likumu par Krimas aneksiju.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība, kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.
 


Написать комментарий