Sarkanvīns novērš sēdoša dzīvesveida sekas

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Zinātnieki pierādīja sarkanvīna labumu, ja to lieto nelielos daudzumos. Kā izrādījās, tieši sarkanvīns ir veselīgs cilvēkiem, kuri lielāko sava laika daļu pavada sēdus.

Pētnieku komanda veica virkni pētījumu, kuru rezultātā viņiem izdevās noteikt, ka šis alkoholiskais dzēriens ir veselīgs tiem cilvēkiem, kuriem trūkst laika fiziskiem vingrinājumiem, un cilvēkiem ar sēdošu dzīvesveidu, – vēsta glob-news.ru.

Tas ir saistīts ar to, ka sarkanvīna sastāvā ir aktīva ingredients, kura nosaukums ir resvepatrols. Šo elementu eksperimenta gaitā pētnieki izmēģināja uz divām grauzēju grupām. Peļu grupā, kurām regulāri deva resvepatrolu, ļoti ātri tika konstatēti mehānismi, kuri veicina labvēlīgu ietekmi uz organismu kopumā.

Viens no žurnāla redaktoriem, kurš publicēja zinātnieku darbu ar eksperimenta rezultātiem, uzsvēra, ka iegūtās ziņas liecina par regulāru fizisko vingrinājumu nepieciešamību, tomēr lielākajai planētas iedzīvotāju daļai tas sastāda problēmas.

Turklāt zinātnieki savā darbā atzīmē, ka tieši sarkanvīns veicina sēdoša dzīvesveida seku novēršanu. Bet, neskatoties uz to, jāatceras, ka šis dzēriens jālieto noteiktos daudzumos.

Atgādināsim, ka Lielbritānijas zinātnieki noskaidroja, ka siera un gaļas lietošana uzturā pārmērīgos daudzumos veicina dažādu saslimšanu attīstību, kā arī noved pie dzīves ilguma samazināšanās. 

 


Написать комментарий