Daugavpils novadu reģionālajā Skatuves runas konkursā pārstāvēs 4 skolēni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.martā Daugavpils novada kultūras centrā notika Daugavpils novada skolēnu Skatuves runas konkurss. Konkursā piedalījās 30 audzēkņi no 14 novada skolām.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes metodiķe Jolanta Urbāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka konkursantus vērtēja Daugavpils teātra aktieris un režisors Jurijs Losevs, literāte Linda Kilevica, režisore Inta Uškāne, kuri atzina, ka konkursantu sagatavotības līmenis ar katru gadu arvien pieaug, kā arī šogad bija vērojama liela konkurence.

Par to liecina fakts, ka parasti Daugavpils novadu reģionālajā Skatuves runas konkursā pārstāv 1 vai 2 skolēni, bet šogad par uzvarētājiem kļuva 4 bērni. Par labākajiem tika atzīti Vladimirs Goršantovs (Medumu pamatskola, 8.klase,skolotāji V.Skvorcova, O.Goršantova), Dace Jevsejeva (Kalupes pamatskola, 5. klase, skolotāja I.Mukāne), Kirils Jackevičs (Biķernieku pamatskola, 3. klase, skolotāji O.Aleksejeva, O.Ročenko), Sandis Proms (Špoģu vidusskola, 8.klase,skolotāja A.Suveizda).

Pēc Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes metodiķes vārdiem, konkursa rezultāti liecina, ka bērni tiešām daudz lasa un viņiem ir izpratne par to, kas ir literārā valoda.

Savukārt žūrijas locekle Inta Uškāne atzīmēja, ka konkursa dalībnieki atstāja ļoti patīkamu iespaidu, it īpaši iepriecināja krievvalodīgie skolēni, kuri lieliski uzstājās gan dzimtajā, gan latviešu valodā.

Jāpiebilst, ka Latgales reģionālais Skatuves runas konkurss notiks 3.aprīlī Jēkabpilī.


Написать комментарий