Japāna atteicās ieviest sankcijas pret Krieviju

foto: rferl.org
foto: rferl.org

Japānas varas iestādes nedomā ieviest sankcijas pret Krieviju saistībā ar situāciju Ukrainā, paziņoja Japānas ārlietu ministrs Fumio Kisada.

„Japāna nepielietos (pret Krieviju) nekādas sankcijas, bet pieņems lēmumus, vadoties pēc tālākās situācijas attīstības un sekos citu valstu reakcijai. Mēs ņemsim vērā situācijas attīstību Ukrainā un citu valstu darbības, un rīkosimies saskaņā ar situāciju” – paziņoja ministrs.
Tāpat viņš paziņoja, ka Japāna izskatīs jautājumu par finanšu palīdzības sniegšanu Ukrainai, saskaņot šo jautājumu ar Starptautisko Valūtas fondu.

Kisida atzīmēja piesardzīgo Japānas attieksmi par 16. martā nozīmēto Krimas referendumu. Pēc viņa vārdiem „no teritoriālā veseluma viedokļa mēs sekojam situācijai ar piesardzību un satraukumu”. Viņš uzsvēra miermīlīga situācijas atrisinājuma svarīgumu, – ziņo vz.ru.

Pirms tam notika ASV prezidenta Baraka Obamas un Japānas premjerministra Sindzo Abe telefona saruna. Līderi runāja par situāciju Ukrainā. Turklāt Abe aicināja „visas puses uz atturīgām darbībām saskaņā ar starptautiskajām tiesībām”, kā arī pieprasīja cienīt Ukrainas suverenitāti un integritāti.

Tikmēr ASV jau paziņoja par sankciju ieviešanu pret Krievijas ierēdņiem, kā arī par to, ka G8 Krievijas partneri aptur sagatavošanos Soču samitam. Turklāt Vašingtona iesaldē militāros un tirdzniecības sakarus ar Maskavu.

Saistībā ar to Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka zaudējumi no iespējamām sankcijām būs abpusēji, jo mūsdienu pasaulē viss ir savstarpēji saistīts un visi ir atkarīgi viens no otra. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs atzīmēja, ka Maskavai nāksies atbildēt uz iespējamām Vašingtonas sankcijām.


Написать комментарий