Naujenes Mūzikas un mākslas skolā notika G.Beļajeva koncerts „Muzikālais ceļojums”

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

2014.gada 4.martā Naujenes Mūzikas un mākslas skolas koncertzālē notika pianista Gļeba Beļajeva koncerts „Muzikālais ceļojums”.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka koncerta piedalījās arī Ruslans Margevičs (klarnete) un Madara Ivane (soprāns). Programmā noskanēja K.Debisī, S.Sloņimska, A.Hačaturjana, J.Brāmsa un M.de Faljas instrumentālā un vokālā kamermūzika.

Jāatzīmē, ka liepājnieks Gļebs Beļajevs ir E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas absolvents, J.Vītola Mūzikas akadēmijas profesora R.Haradžanjana skolnieks, profesionālā maģistra grāda ieguvējs.

Zīmīgi, ka jaunais pianists G.Beļajevs vienmēr cenšas paplašināt un pilnveidot zināšanas un prasmes, tādēļ ir apmeklējis pazīstamu mūziķu meistarklases Austrijā, Turcijā, Somijā un Krievijā. Tāpat Gļebs Beļjevs ir P.Serebrjakova Starptautiskā jauno pianistu konkursa  (Krievija) laureāts.
G.Beļajevs ar solo koncertiem un koncertiem orķestra pavadījumā, kā arī kamerorķestru sastāvā ir uzstājies Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā, Turcijā, Austrijā un Itālijā, bet 2013.gada oktobrī un novembrī sniedzis koncertus Daugavpilī un novadā, tostarp kopā ar poļu saksofonistu Rišardu Žolendzievski.


Написать комментарий