Daugavpils dome lems, kā nodrošināt gājēju drošību uz 18. Novembra ielas gaisa tilta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domē nenoliedza, ka 18. Novembra ielas gaisa tilts, uz kura transporta kustība atsākās pērnā gada novembra beigās, ir „sāpīgs punkts”, jo tur regulāri notiek avārijas.

Tādēļ, ka 18. Novembra ielas rekonstrukcijas projekts vēl turpinās, tramvaja sliežu galviņas uz gaisa tilta atrodas augstu, un autovadītāji bieži, neskatoties uz brīdinājuma zīmēm, braucot pa sliedēm, netiek galā ar vadību, viņus iznes no kustības joslas un notiek avārijas. Mašīnas bieži nonāk uz trotuāra, un tikai laimīgas nejaušības dēļ neviens no gājējiem šādās situācijās vēl nav cietis.

Tikšanās laikā ar pilsētas vadību žurnālisti interesējās, vai ir iespējams uzstādīt norobežojumu starp brauktuvi un gājēju celiņu uz 18. Novembra ielas gaisa tilta. Vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka realizējamā Eiropas projekta ietvaros to nav iespējams izdarīt, jo šādi darbi netika plānoti. Tāpat viņš paziņoja, ka tiek izskatīti finansēšanas varianti, lai uz tilta no abām pusēm gar brauktuvi uzstādītu norobežojumus gājēju drošības nodrošināšanai, kā arī nedotu iespēju gājējiem šķērsot brauktuvi ārpus gājēju pārejām.

Tiek domāts, ka darbus paveiks līdz projekta realizācijas termiņa beigām.


Написать комментарий