Mazumtirdzniecības apgrozījumam 3,2% pieaugums gadā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šā gada janvārī, salīdzinot ar 2013. gada decembri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir samazinājies par 0,6%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājusies par 1,7%, bet nepārtikas preču apgrozījums pieauga par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmās cenās.

Mazumtirdzniecības uzņēmumukopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, janvārī salīdzinājumā ar pērnā gada decembrī, ir samazinājies par 19,1%. Gadu iepriekš – 2013. gada janvārī salīdzinājumā ar 2012.gada decembrī – apgrozījums samazinājās par 18,8%.

2014. gada janvārī salīdzinājumā ar 2013. gada janvāri pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 3,2%. Pārtikas preču grupā palielinājums bija par 2,9%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 3,4%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 6,7%.

Straujākais apgrozījuma pieaugums janvārī bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos – par 29,2%, lietotu preču mazumtirdzniecībā – par 14,8%,kā arī mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecībā – par 8,4%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, ir pieaudzis par 3,5%.


Написать комментарий