Portāla Gorod.lv aptauja: Patērētāju vairākums sākumā uzmanību pievērš cenai latos, pēc tam – eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijā vienota ES valūta tiek izmantota jau divus mēnešus. Divas nedēļas pēc Jaunā gada lati pilnībā pazuda no aprites, tomēr cenas tiek norādītas gan eiro, gan latos.

Portāls Gorod.lv veica kārtējo aptauju, kuras rezultātā noskaidroja, ka mūsu lasītāju vairākums (36% jeb 130 cilvēki) veikalos un citās tirdzniecības vietās sākumā uzmanību pievērš cenai latos un tikai pēc tam – eiro.

Zīmīgi, ka 34% jeb 123 respondenti atzina, ka ir pieraduši pie cenām eiro valūtā un sākumā uzmanību pievērš cenām jaunajā valūtā, tomēr aplūko arī cenas latos.

Savukārt 19% (72 cilvēki) aptaujāto uzmanību pievērš tikai cenām eiro valūtā.

9% (36) divu mēnešu laikā pie eiro valūtas nav pieraduši un joprojām skatās tikai uz cenām latos.

Komentējot aptauju, lasītāji atzīmēja, ka cenu norādīšana abās valūtās tikai mulsina pircējus, tādēļ minētā noteikuma ievērošanas nepieciešamība neesot saprotama.

Atbildot uz lasītāju jautājumu, minēsim, ka saskaņā ar oficiālu informāciju, cenas latos un eiro līdz 30.jūnijam tiks norādītas, lai patērētāji varētu sekot līdzi preču un pakalpojumu cenām, pierastu pie jaunās valūtas.

Atgādināsim, ka saskaņā ar portāla Gorod.lv iepriekš veikto aptauju, trešdaļa mūsu lasītāju uzskata, ka pāreja uz eiro notiek saskaņā ar plānu un nav radījusi neērtības.


Написать комментарий