Mēģinājumi veicināt separātismu Ukrainā ir kategoriski nosodāmi, uzsver Rinkēvičs

foto: balticexport.com
foto: balticexport.com

 Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, atrodoties darba vizītē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, valsts amatpersonām paudis bažas par notikumiem Krimas pussalā un apliecinājis Latvijas stingro atbalstu Ukrainas teritoriālās vienotības saglabāšanai.

"Jānodrošina 1994. gadā Budapeštā parakstītās starptautiskās vienošanās, kas garantē Ukrainas neatkarību un teritoriālo vienotību, nelokāmu izpildi. Starp vienošanās parakstītājvalstīm ir ASV, Lielbritānija un ir arī Krievija. Jebkuri mēģinājumi veicināt separātismu ir kategoriski nosodāmi", uzsver Rinkēvičs.

Darba vizītes ietvaros Rinkēvičs ticies ar Augstākās Radas priekšsēdētāju, valsts prezidenta pienākumu izpildītāju Oleksandru Turčinovu, premjerministru Arsēniju Jaceņuku, ārlietu ministru Andriju Deščicu un parlamenta deputātu, bijušo ārlietu ministru Borisu Tarasjuku.

Ukrainas amatpersonas tikšanās laikā aicinājušas piemērot ES plānotās sankcijas bijušajām Ukrainas amatpersonām, tajā skaitā tām, kuras piesavinājušās un personiskiem mērķiem izmantojušas lielus finanšu līdzekļus. Rinkēvičs apliecinājis Latvijas atbalstu šādiem pasākumiem.

 


Написать комментарий