Brīvdienas Daugavpilī: Kalendārā pavasara sākums, Masļenicas aizvadīšana, teikvando turnīts un teātra pirmizrāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau sestdien iestājas kalendāra pavasaris. Diemžēl, bet varbūt par laimi, laika apstākļi Daugavpilī ir īsti pavasarīgi jau pirms 1. marta.

Sestdien, 1. martā plkst. 12:00 laukumā pie Borisa un Gļeba katedrāles sāksies daudzu iemīļotie svētki, kurus pēc tradīcijas rīko Daugavpils Krievu māja. Kā parasti, visus apmeklētājus gaida liels koncerts, kurā piedalīsies visi Krievu kultūras centra radošie kolektīvi, kā arī Ukrainas biedrības „Mrija”, Baltkrievu kultūras centra un Baltkrievijas nacionālās kultūras biedrības „Uzdim” ansambļi, deju teātris „Jūras pērles”.
Svētkus apmeklēs arī ārzemju viesi. Šoreiz tie būs Sanktpēterburgas folkloras ansambļa „Sarkanās irbenes” dalībnieki. Kolektīva repertuārā ir gan tautas dziesmas, gan padomju laika hīti, kā arī mūsdienu kompozīcijas.

Aktīva dzīvesveida cienītājiem svētkos tiks organizēti daudzi konkursi un rotaļas, tai skaitā tradicionālā staba pievarēšana. Masļenica neiztiks bez garšīgām pankūkām, karstas tējas, tirgošanās un pozitīva noskaņojuma. Turklāt svētku organizatori sola pilsētniekiem un viesiem karstu medus dzērienu un karstvīnu.

Mazajiem svētku apmeklētājiem tiks organizēts bērnu laukums un vizināšanās ar zirgu. Tāpat kā pērn, visus Masļenicas pavadīšanas dalībniekus priecēs lielas figūras, kuras ir izgatavotas no siena. Tās pērn iepatikās daugavpiliešiem un tika sadedzinātas kā ļaunais gars.

Daugavpils sporta cienītāji 1. martā varēs apmeklēt Olimpisko centru, kurā notiks tradicionālās Daugavpils teikvando kausa sacensības. Šogad tajā piedalīsies 7 valstu 337 jaunie sportisti. Sacensības notiks trīs vecumu grupās no 6 līdz 17 gadiem. Sacensības sāksies plkst. 9:00, bet svinīgā atklāšana notiks plkst. 13:00. Ieeja brīva.

Plkst. 17:00 Kultūras pilī sāksies labdarības koncerts „Dejas spēks 2014”, kurā piedalīsies Latvijas un Lietuvas deju studiju pārstāvji. Skatītājus gaida neaprakstāma Austrumu, Indijas, sporta un folkloras deju izrāde.

Par koncerta „rozīnīti” kļūs Pasaules čempionāta austrumu dejās WADF-2013 uzvarētājas, profesionālas Čehijas dejotājas vārdā DAILA uzstāšanās. Biļetes cena 5 eiro.

1. martā uz Daugavpils teātra skatuves plkst. 18:00 notiks režisora Georgija Surkova iestudētās izrādes pirmizrāde „Un tomēr viņa …”. Lugas autors ir jaunais Baltkrievijas dramaturgs Andrejs Ivanovs. Pēc vīra nāves, kurš bija ģimenes saistošais posms, māte meklē savā dēlā, pusaudzī stipru vīrieša plecu, bet neatrod ar viņu kopēju valodu, un apsūdz viņu visos nāves grēkos, no narkomānijas līdz homoseksuālismam. Zaudējot visas cerības sakārtot attiecības ar vienīgo bērnu, māte izveido kontu sociālajos tīklos, uzdodoties par jaunu meiteni un tādā veidā iepazīstas ar savu dēlu. Pazīšanās ievelkas un beidzas pavisam savādāk nekā gribētos …

Lomās: Miroslavs Blakunovs un Žanna Lubgāne. Kostīmi un scenogrāfija: Dace Sloka. Izrādē vērojama lādēšanās.   


Написать комментарий