Merkele Londonā: nodokļu maksātājiem vairs nebūtu jāmaksā par banku kļūdām

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel) 27.februārī teikusi ilgi gaidītu runu Lielbritānijas parlamentā. Zināms, ka abas vadošās britu partijas pēc 2015.gada vēlēšanām solījušas rīkot referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā.

Britu politiķi Merkeles runā nav sagaidījuši solījumu atbalstīt premjerministra Devida Kamerona (David Cameron) piedāvājumu krasi reformēt ES.

Vācijas kanclere norādījusi, ka atbalsta reformas, taču tām jānotiek «pamazām», ne «lieliem soļiem», raksta EU Observer.

Izsakoties par ES pilsoņu brīvu pārvietošanos – Kamerons vēlas samazināt britu pabalstu pieejamību personām, kuras ieceļojušas citām dalībvalstīm – Merkele sacījusi, ka tas ir viens no «Eiropas projekta lielākajiem panākumiem».

«Taču ir tiesa, ka, lai to [brīvu pārvietošanos Šengenas zonā] saglabātu un iemantotu mūsu pilsoņu atbalstu, mums jāsaņem drosme, jāatzīst kļūdas un tās jārisina», tā Merkele

Spilgts bijis arī Vācijas kancleres komentārs par finanšu sektora atbildību eirozonas parādu krīzē.

«Nodokļu maksātājiem vairs nekad nebūtu jāmaksā par banku un finanšu iestāžu pieļautām kļūdām. Finanšu sektors ir atbildīgs par kopējo labumu. Es to apzināti saku šeit, Londonā, jo Londonas Sitija [vēsturiskais Londonas centrs - red.] ir ļoti būtiska Eiropas finanšu tirgum un visu ES valstu ekonomikai,» viņa sacījusi.


Написать комментарий