Daugavpils novada skolas arī šogad varēs piedalīties konkursā un saņemt papildlīdzekļus sociālo problēmu risināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.februārī kārtējās Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika atbalstīts lēmums par projektu konkursa vispārējās izglītības iestādēm „Kopā būt!” rīkošanu.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu galvenā speciāliste Natālija Pēterāne – pastāstīja, ka konkursa mērķis ir, sadarbojoties pedagogiem, skolēniem un vecākiem, radīt inovatīvu pieeju audzināšanai, aicināt bērnus domāt par morālām vērtībām, attīstīt cieņpilnas savstarpējās attiecības.

„Jāsaka, minētais konkurss jārīko, ņemot vērā Daugavpils novadā izveidojušos situāciju, par kuru daudzi varēja uzzināt no masu medijiem. Nepilngadīgie lieto narkotikas, alkoholu un enerģētiskos dzērienus, šī problēma ir aktuāla arī Daugavpils novadā”, atzīmēja N.Pēterāne.
Pēc viņas vārdiem, šogad triju projektu realizēšanai paredzēti 2 130 eiro, t.i., 710 eiro katram projektam.

Šogad projektus varēs realizēt arī vasarā – laika posmā no 1.maija līdz 31.oktobrim.

Jāatzīmē, ka konkursa vērtēšanas komisijā darbojas Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, Špoģu vidusskolas direktors un Daugavpils novada domes deputāts Jānis Belkovskis, Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu galvenā speciāliste Natālija Pēterāne un Daugavpils novada Sociālā dienesta psiholoģe Aija Centnere.

Atgādināsim, ka pērn konkurss tika rīkots pirmo reizi un par tā uzvarētājiem kļuva trīs izglītības iestādes. Par uzvarētāju tika pasludināts Špoģu vidusskolas projekts, kurā uzmanība tika veltīta vairākām problēmām – skolēnu veselības stāvoklim un attiecībām ģimenē. Citu problēmu – mobingu – risināja Vaboles vidusskolā. Problēmas risināšanai tiks piesaistīti speciālisti no Rīgas, kuri ilgu laiku nodarbojas ar apmācību un izstrādā programmas problēmsituāciju novēršanai. Savukārt trešais projektu uzvarētājs – Birznieku pamatskola – rīkoja kopīgos pasākumus, piemēram, labdarības talku, ieviesa jaunās tradīcijas, tostarp skolas avīzes izdošanu.

 


Написать комментарий