Mihails Jenbajevs iecelts Daugavpils pilsētas Sporta vadītāja amatā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.februārī Daugavpils pilsētas domes sēdē Sporta pārvaldes (turpmāk tekstā – SP) vadītāja amatā tika iecelts Mihails Jenbajevs.

Atbildot uz jautājumiem par to, kādas būs jaunā vadītāja darba prioritātes, Mihails Jenbajevs paziņoja, ka jādomā par Vasaras olimpiskajām spēlēm, kuras pēc diviem gadiem norisināsies Brazīlijā, ciešāk jāsadarbojas ar Daugavpils olimpisko centru, Izglītības pārvaldi, sporta klubiem.

Deputāti novēlēja M.Jenbajevam veiksmi darbā un izteica cerību, ka Olimpiskajās spēlēs daugavpilieši bez medaļām nepaliks, jo tas esot iespējams, tikai daudz jāstrādā.

Lai novērstu iespējamo interešu konfliktu, jaunais SP vadītājs plāno izstāties no vieglatlētikas kluba. Vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka tas neesot obligāti, taču līdzšinējā prakse liecina, ka dažreiz SP darbinieki darbojas kādā sporta klubā un pārvalde pārāk cieši ar to sadarbojas.

Jauno SP vadītāju šajā amatā deputāti iecēla vienbalsīgi. Atgādināsim, ka konkursa komisija Mihailu Jenbajevu atzina par labāko no 14 kandidātiem.

M.Jenbajevam ir 37 gadi, viņš ir pabeidzis Ilūkstes vidusskolu, 1998.gadā absolvējis Daugavpils Universitātes sporta pedagoģijas nodaļu. No 1996. līdz 2002.gadam strādāja Daugavpils pašvaldības policijā, vēlāk – Saskaņas pamatskolā, no 2009.gada strādā Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvaldē un Bērnu un jauniešu sporta skolā. Pastāvīgi apmeklē dažādus kursus un paaugstina kvalifikāciju.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka sporta jomā jāuzlabo sporta attīstības koncepcija, jāizstrādā sporta klubu finansējuma taisnīga sistēma, jārealizē projekti, lai rekonstruētu sporta bāzes.
 


Написать комментарий