Bijušā Ukrainas ģenerālprokurora apsargi Doņeckas lidostā šāvuši pa robežsargiem

foto: companion.ua
foto: companion.ua

Ukrainas bijušā ģenerālprokurora Viktora Pšonku aizturēšanu Doņeckas lidostā sestdien novērsuši viņa apsargi, atklājot uguni pa robežsargiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Pšonku, kura atrašanās vieta šobrīd nav zināma, sestdien kopā ar bijušo nodokļu ministru Aleksandru Klimenko ieradās Doņeckas lidostā, mēģinot pamest valsti.

Abus politiķus robežsardze mēģinājusi aizturēt, bet to iztraucējuši bruņoti cilvēki, kas atklājuši uguni, kuras aizsegā Pšonku un Klimenko aizbēga, ziņo UNIAN.

Valsts Drošības dienesta uzraudzības pilnvarotais parlamentā vēlāk paziņoja, ka šāvēji bija bijušā ģenerālprokurora un ministra apsargi. Savukārt trešdien Ukrainas milicija pēc izmeklēšanas paziņojusi, ka robežsargi, incidentā pielietojot traumatiskos ieročus, rīkojušies likumīgi.

Ziņots, ka pēc pagājušās nedēļas asiņainajām sadursmēm Kijevā nav zināma ne eksprezidenta Viktora Janukoviča, ne bijušā iekšlietu ministra Vitālija Zaharčenko, ne bijušā ģenerālprokurora Pšonku atrašanās vieta.

Visas trīs bijušās amatpersonas parlaments uzskata par vainīgām "noziegumos pret cilvēci", mēģinot ar spēku izdzenāt pret valdību vērstos protestus.


 


Написать комментарий