Zinātnieki: Regulāras sporta nodarbības pasargās vīriešus no prostatas vēža

foto: pectusexcavatum.ru
foto: pectusexcavatum.ru

Galvenie priekšdziedzera riska faktori ir vecums, liekais svars, iedzimtā uzņēmība un kaitīgie ieradumi. Pēc 50 gadu vecuma katrs ceturtais vīrietis iekļūst riska grupā.

Mediķi saka, ka no šīs slimības nav pasargāts neviens stiprā dzimuma pārstāvis, bet tomēr pastāv iespēja samazināt rašanās vai slimības recidīva risku.

ASV Ņujorkas universitātes klīnikas zinātnieku pētījums parādīja, ka ikdienas pastaigas un regulāras fiziskās nodarbības spēj ietekmēt prostatas vēža parādīšanās risku. Speciālisti atzīmē, ka gados vecāki vīrieši ar pietiekami augstu fizisko aktivitāti slimo ar prostatas vēzi ievērojami retāk nekā mazkustīgie pensionāri, – ziņo eurosmi.ru.

Tāpat tika noskaidrots, ka slimie vīriešiem, kuri nav atteikušies no fiziskām aktivitātēm, ir lielākas izveseļošanās izredzes. Un pēc ārstēšanās pacientiem, kuri regulāri nodarbojas ar sportu, retāk novērojams slimības recidīvs.

Eksperti saista šādu efektu ar to, ka regulāras fiziskas slodzes uzlabo asinsvadu tonusu un normalizē asins plūsmu, tai skaitā arī priekšdziedzera apvidū. ASV mediķi saka, ka fizkultūras nodarbības un pastaigas ir profilakse, kura ir pieejama katram.


Написать комментарий