Naftas cenai kāpums jau sesto nedēļu pēc kārtas

foto: hvylya.org
foto: hvylya.org

Piektdien ASV vieglās jēlnaftas WTI cena nedaudz saruka, tomēr jau sesto nedēļu pēc kārtas tā noslēdz ar kāpumu, raksta Bloomberg.

Naftas cena šajā nedēļā pieaugusi par 2,2%, jo aukstais laiks ASV ir veicinājis pieprasījumu pēc naftas produktiem un dīzeļa. Kā liecina jaunākie Enerģētikas Informācijas administrācijas dati, destilētās naftas rezerves pagājušajā nedēļā saruka par 339 tūkstošiem, sasniedzot 112,7 miljonus barelu.

WTI naftas cena aprīļa piegādēm saruka par 36 centiem līdz 102,39 dolāriem par barelu. Cena šajā gadā ir palielinājusies par 4%. Savukārt Brent cena aprīļa piegādēm samazinājās par 33 centiem līdz 109,97 dolāriem par barelu. Šajā nedēļā cena pieaugusi par 0,8%.

WTI cena aug ilgāko laika periodu gada laikā, jo aukstais laiks veicina pieprasījumu pēc naftas produktiem, samazinot rezervju apjomu.

Lielākā daļa Bloomberg aptaujāto ekspertu paredz, ka nākamnedēļ WTI cena varētu sarukt, palielinoties rezervēm. 23 jeb 82% no 28 aptaujātajiem analītiķiem un brokeriem uzskata, ka cena nākamās nedēļas laikā samazināsies. Četri respondenti uzskata, ka tā pieaugs, bet viens paredz nelielas izmaiņas.


Написать комментарий