Februāra pēdējās brīvdienās Daugavpilī gaidāms silts, mitrs un miglains laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāris tiek uzskatīts par bargāku ziemas mēnesi, taču šogad daugavpilieši un pārējie valsts iedzīvotāji to nav izjutuši. Iestājušies laikapstākļi drīzāk atgādina pavasari.

Pēdējo divu nedēļu laikā gaisa temperatūra bijusi gandrīz 8 grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Gaidāmajās brīvdienās mūsu pilsētā un tās apkārtnē saglabāsies silts un mitrs laiks. No rīta iespējama migla ar redzamību 100 metri.

Brīvdienās gaidāms apmācies laiks, kaut arī ievērojamus nokrišņus sinoptiķi neprognozē.

Sestdien un svētdien Daugavpilī gaiss iesils līdz +3...+5 grādiem pēc Celsija skalas, naktī gaisa temperatūra būs +1...-1 grāds. Darba nedēļas sākumā laikapstākļi nemainīsies – gaisa temperatūra būs vidēji +3...+6 grādi dienā un 0...-2 grādi naktī.

Speciālisti uzskata, ka meteoroloģiskā ziema šogad bijusi ļoti īsa, ziemai raksturīgs sals bija vērojams tikai janvāra otrajā dekādē un saglabājās līdz februāra sākumam. Meteorologi prognozē, ka strauja auksta laika iestāšanās nav gaidāma, bet neizslēdz iespēju, īsta ziema vēl varētu atgriezties. Taču, pat ja tas notiks, ziemīgi laikapstākļi saglabāsies pavisam īsu laiku.
 


Написать комментарий