Zinātnieki: maize un smalkmaizītes provocē pastāvīgu nogurumu 1

foto: ru.gdefon.com
foto: ru.gdefon.com

Pārmērīga maizes un smalkmaizīšu lietošana rada cilvēkam nogurumu un reakciju palēnināšanos. Nespēka iemesls slēpjas miltu izstrādājumu sastāvā.

Pēc pazīstamā ASV kardiologa Viljama Dēvisa vārdiem šodien maizes izstrādājumu produkcija, kura sastāda 30 – 50% no viņu uztura, nenāk par labu cilvēku veselībai.

Kardiologs pastāstīja, ka pēdējā laikā klīnikās vēršas arvien vairāk amerikāņu ar sūdzībām par dīvainiem simptomiem – nespēju koncentrēties, sasprindzināti izpildīt uzdevumus. Šo kaiti mediķi apzīmēja ar terminu „miglainas smadzenes” un pieņēma, ka prāta darbības kritums ir tieši saistīts ar pacientu uzturu.

Ārsti secināja, ka mūsdienu cilvēki lieto daudz kviešu produktu – maizi un smalkmaizītes. Bet mūsdienu graudaugu šķirnes satur gēnu modificēto olbaltumvielu gliadīnu, kura izraisa noguruma sajūtu. Pārmērīga baltmaizes un smalkmaizīšu lietošana noved pie šķiedrvielu trūkuma organismā, bet tas ir svarīgs smadzeņu funkcionēšanas komponents, – ziņo eurosmi.ru.

Turklāt doktors Dēviss atzīmē, ka olbaltumvielas gliadīna darbība ir līdzīga opiātu iedarbībai. Šis proteīns, kuru organisms saņem kopā ar maizes izstrādājumiem, aktivizē smadzeņu receptorus, kuri ir atbildīgi par apetīti un ēšanas baudas gūšanu. Tādēļ cilvēks sāk lietot arvien vairāk kaloriju, kas noved pie liekā svara un aptaukošanās.  


Написать комментарий

Ar terminu "maizes izstrādājums" jau viss ir pateikts! Kārtējais ažiotāžiskais pētījums, kam mazs sakars ar Latviju (protams - ir jau mums daži, kas vēlētos katrā ceļmalas krūmājā pa Makdonaldam - amerikāņu dzīvesveida simbolam) Paši cepam maizīti un ēdam uz nebēdu! Un arī kūkas un raušus! Tādi amerikāņiem pat sapņos nerādās!