Mediji: Apjomīgs Ķīnas investīciju produkts nespēj investoriem veikt solītos maksājumus

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Ķīnas otras lielākās bankas "China Construction Bank" piedāvātais 972,7 miljonu juaņu (117,3 miljonu eiro) vērtais investīciju produkts "Songhuajiang River No.77" nokavējis četrus investoriem paredzētos maksājumus, vēsta mediji laikā, kad pieaug bažas par potenciālu maksātnespējas vilni Ķīnas finanšu sektorā, ziņo LETA-AFP.

"Songhuajiang River No.77" līdz februāra sākumam četras reizes nav spējis atmaksāt investoru kapitālu un procentu likmes.

Turklāt investorus informējis "Jilin Province Trust" fonds, kas strukturizējis šo produktu, ka viņi nesaņems arī piekto maksājumu, kas paredzēts 19.februārī, ziņo mediji.

"China Construction Bank" šo produktu, kas finansējis ogļu ražošanas uzņēmumu, reklamējusi kā "no riskiem brīvas un augstu ienākumu" investīcijas, solot gada peļņu 9,8% apmērā.

Bažas par Ķīnas finanšu sektora problēmām izskanējušas pēc tam, kad janvāra nogalē tika novērsta 500 miljonu dolāru vērta investīciju produkta maksātnespēja. Šo produktu piedāvāja Ķīnas lielākā banka ICBC, un to arī atbalstīja aizdevums parādsaistību problēmās nonākušai ogļu ražošanas kompānijai.

Analītiķi brīdina, ka Ķīnu, visticamāk, sagaida arī turpmākas problēmas trestu sektorā.


Написать комментарий