Francijas uzņēmumi sāka realizēt valsts „Baznīcas atdalīšanas politiku darbā” 1

foto: ebaznica.lv
foto: ebaznica.lv

Francijas pārstrādes kompānija Paprec aizliedza reliģijas simbolu valkāšanu darbā – 11. februārī uzņēmumā stājas spēkā jaunā kārtība, par kuru nobalsoja 4 tūkst. darbinieku, ziņo Francijas masu mēdiji.

Pirmo reizi Francijā privātuzņēmums pieņem valsts piedāvāto tā saucamo „Baznīcas atdalīšanas politiku darbā”. Salīdzinājumā ar sabiedrisko sektoru šī likumdošanas norma privātuzņēmumos nav tik stingra, – ziņo direct.katolik.ru.

Paprec kompānijas vadītājs Žans Lūks Petigunins piekrita, ka runa ir par lēmumu, kuru var pārsūdzēt tiesā. Tomēr viņa uzņēmums nekļūs par labēji ekstrēmu, bet tāpat kā iepriekš atbalstīs antirasisma ideju.

Saskaņā ar MIL ziņojumiem uzņēmums, kurš atrodas Sensendenī departamentā, atbalstīja daudzveidību un darbojās saskaņā ar sociālo laipnību. Uzņēmumā strādā 52 tautību pārstāvji.

2013. gada martā darbinieku atlaišana, kuri valkāja melnus lakatus privātā bērnudārzā, kļuva Francijā par daudzu diskusiju tēmu. Sākumā tiesa atcēla lēmumu par atlaišanu, bet vēlāk augstākā instance paziņoja par šī lēmuma atgriešanu.

2014. gada 10. februārī apritēja gadadiena kopš reliģisko simbolu aizliegšanas skolās – pirms gada Francijas parlaments pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru čadra, kipa, krustiņi, turbāni, ordeņu apģērbi un citas reliģiskās piederības zīmes nedrīkst izmantot skolās. 2010. gadā aizliedza musulmaņu čadras valkāšanu sabiedriskajās iestādēs. 


Темы: , , , ,
Написать комментарий

Aizliegt reliģiskos simbolus ikdienā - tas ir idiotisms, atvainojiet.Tas tieši ir pretstatā baznīcas un valsts nošķīrumam - valsts bezkaunīgi jaucas lietās, kas nav tās darīšana.