Lielbritānijas parlaments apstiprināja smēķēšanas aizliegumu automobiļos, kuros atrodas bērni

foto: rul.ua
foto: rul.ua

Lielbritānijas parlamenta Apakšpalāta apstiprināja likumprojektu par smēķēšanas aizliegumu automobiļos, kuros atrodas bērni, Anglijas un Velsas teritorijā, ziņo Bi–bi–si.

Apspriešanas gaitā pēc Leiboristu partijas piedāvātā likuma par bērniem un ģimeni labojuma to apstiprināja ar 376 parlamenta locekļu balsojumu „par”, bet „pret” nobalsoja 107 locekļi.

Apvienotās Karalistes valdība deva iespēju parlamenta locekļiem pieņemt galīgo lēmumu par šo problēmu. Premjerministrs Deivids Kemerons balsojuma laikā nebija klāt, jo viņš atradās valsts dienvidaustrumos, kuri ir cietuši plūdu laikā. Pēc likumprojekta apstiprināšanas veselības aizsardzības ministrs Džeremijs Hants varēs ieviest atbilstošu aizliegumu Anglijā, bet tai pašā laikā Velsas valdība pieņems lēmumu par aizlieguma ieviešanu Velsas teritorijā, – ziņo rbc.ru.

Skotijā Skotijas parlamenta loceklis Džims Hjūms norādīja, ka viņš rosinās analoģisku likumprojektu 2014. gadā, bet Ziemeļīrijas veselības aizsardzības ministrs paziņoja par saviem plāniem sākt konsultācijas šajā jautājumā.

Smēķētāju lobiju vadītājs Saimons Klārks paziņoja, ka smēķēšana mašīnās, kurās atrodas bērni „nav saprātīga”, bet pastāv „robeža, kuru valstij nav jāpārkāpj, kad lieta nonāk līdz diktātam, kā cilvēkiem uzvesties privātīpašumā”.

Smēķēšanas aizliegums automobiļos, kuros atrodas bērni, jau pastāv tādās valstīs kā Austrālija, Kanāda, DĀR un ASV.
   


Написать комментарий